Mavshack inleder samarbete inom eSport i Filippinerna

Esports World Federation (ESWF) är en filippinsk organisation som verkar för att eSport ska erkännas som en etablerad sport. ESWF har tillsammans med Slikflix Studio Pte Ltd beslutat att genomföra turneringar inom mobilbaserad eSport. Samarbetet startar med ett gemensamt projekt, "My Town VS Your Town", som är en turnering där filippinska städer tävlar mot varandra. Lanseringen kommer ske i maj 2019 och kommer sändas live via Facebook och på nationell TV via IBC 13. I detta samarbete kommer Ambientmedia stå för platsen där eSportcentret byggs upp samt sköta produktionen av turneringarna och Mavshack bidrar med kompetens och erfarenhet av streaming. Mavshacks uppdrag är att ansvara för livestreaming på Mavshacks Facebooksida samt publicering av innehållet i VOD-format på mavshack.com i efterhand.

Arniel Gutierrez, ordförande för ESWF säger: "Vi är entusiastiska över dessa framsteg och ser fram emot turneringen "My Town VS Your Town". Rey Sanches, Operativ Chef för Slikflix förstärker: "My Town VS Your Town's eSportturnering är något att verkligen se fram emot för att det ger möjlighet att hitta talanger från hela Filippinerna, där vinnarna kommer att tränas och utvecklas för att delta i internationell eSport. Vi är ivriga att starta samarbetet med våra strategiska partners Mavshack och Ambientmedia och vi förväntar oss fantastiskt utfall av denna synergi."

"Vi har sedan en tid tillbaka letat efter möjligheter till samarbeten inom eSport där en motpart förstår nyttan i att vi har en färdig produkt för digital och global distribution av innehåll", säger Tommy Carlstedt, VD för Mavshack AB. "Jag ser fram emot att lanseringen sker så snart som i maj och gillar att vi gör detta tillsammans med våra uppskattade kollegor på Ambientmedia och Slikflix. "

Filippinerna har cirka 30 miljoner gamers och är rankat som den 29:e största nationen i världen relaterat till intäkter från gamingindustrin. (källa: newzoo.com 2017) Enligt samma undersökning estimeras antalet gamers till 2.2 miljarder människor i världen. Det nya eSportcentret i Manilla har därmed potential att bli en viktig källa till intäkter för Ambient Media vilket också innebär ökade intäkter för hela Mavshackkoncernen.

Stockholm den 12:e april 2019

För mer information vänligen kontakta:
VD Tommy Carlstedt
Telefon 08 1245179

Denna information är sådan information som Mavshack AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 april 2019 kl. 10:15 CET.

Om Mavshack AB
Mavshack AB investerar i bolag med inriktning mot digital distribution. Koncernen består av dotterbolagen 24hTech, IPMovers och Mavshack Movies samt intressebolaget Ambientmedia. Sedan 2007 förenklar vi våra kunders verksamhetsprocesser genom att erbjuda fullservice-tjänster inom helintegrerade plattformslösningar, streamingteknik, direct carrier billing och den senaste tekniken inom ljud, bild och AR-produktion. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08 463 83 00, Email: [email protected]. Mer information finns på www.mavshack.se 


Om Mavshack

Mavshacks är en streaming SVOD-tjänst (Streaming Video on Demand) som erbjuder asiatisk underhållning till människor runt om i världen.

Webbplats
www.mavshack.se
Bransch
Detaljhandel

Prenumerera

Få löpande information från Mavshack via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MAV ISIN-kod SE0020998854 Certified Adviser Carnegie Investment Bank