Mavshack delårsrapport kvartal 3 (jul-sep) 2016

Försäljningen från media plattformen ökade med 64 % till 4,1 MSEK medan verksamheten i Sydostasien (i huvudsak försäljning av animerade tjänster) var oförändrad på 2,2 MSEK. Antalet sålda abonnemang under perioden uppgick till 627,773 jämfört med föregående kvartals 341,358 sålda abonnemang, en ökning med 84 %.

Den största volymen abonnemang utgjordes av dagsabonnemang sålda i Mellanöstern genom ett programmeringsgränssnitt (API) där abonnenterna använder sin mobil som betalningsmedel. Detta har visat sig vara ett prismässigt attraktivt, smidigt och användarvänligt sätt att använda Mavshacks medieplattform. Denna funktionalitet har under kvartalet implementerats i Kuwait med Viva Kuwait som är en av de större mobiloperatörerna i Kuwait. Tillväxten i Kuwait, jämfört med erfarenheter från Förenade Arabemiraten och Bahrain, är anmärkningsvärd i förhållande till målgruppens storlek vilket kan betyda att det finns en nyfikenhet och efterfrågan av filippinskt innehåll även från icke-filippiner. Under kvartalet introducerade Mavshack direktsänd sport genom bolagets förvärv av licensrättigheter till den filippinska basketboll ligan (Philippine Basketball Association, PBA) samt den filippinska vollyboll ligan (Philippine Super Liga, PSL).

- "Vi är mycket nöjda med utvecklingen av vår verksamhet. Vårt fokus på att integrera med fler telekom företag samt att bredda utbudet av innehåll är gynnsamt för Bolagets tillväxt. Direktsänd sport har visat höga tittarsiffror, framförallt inom vollyboll, emedan basket har varit under förväntan pga. alltför många piratsajter. Vi är dock övertygade om att tittarsiffrorna för basketligan kommer att öka kraftfullt så snart rättighetsinnehavaren stängt sajter som visar basketligan på ett otillbörligt sätt ", säger Rainier David VD Mavshack.

Resultat efter skatt uppgick till -3,3 MSEK (f.g. kvartal -3,5 MSEK) och kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -1,1 MSEK vilket är en kraftig förbättring mot tidigare kvartal (f.g. kvartal -2,0 MSEK).

Alla rapporter finns efter publicering på bolagets webbplats: www.mavshack.se.

Rapporten i sin helhet bifogas.

28 oktober 2016

För mer information vänligen kontakta
VD Rainier David, Telefon 08 12451790
CFO Per-Olov Östberg, Telefon 08 12451790

Denna information är sådan information som Mavshack AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 oktober 2016 kl. 08:45 CET.

Om Mavshack AB (publ)
Mavshack driver en global Internet-TV-tjänst med asiatisk underhållning. Tjänsten, som är tillgänglig via internetanslutna enheter, är genuint global och har idag användare i över 80 länder. Med det största biblioteket av filippinska och indiska titlar, samt avtal med Asiens ledande innehållsleverantörer, är Mavshack det självklara valet för asiatisk underhållning runt om i världen. Bolaget driver sin verksamhet på en egenutvecklad teknikplattform.

Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North med kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information om bolaget finns på www.mavshack.se


Om Mavshack

Mavshacks är en streaming SVOD-tjänst (Streaming Video on Demand) som erbjuder asiatisk underhållning till människor runt om i världen.

Webbplats
www.mavshack.se
Bransch
Detaljhandel

Prenumerera

Få löpande information från Mavshack via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MAV ISIN-kod SE0020998854 Certified Adviser Carnegie Investment Bank