REGMAR

Delårsrapport 1 2022

Kvartal 1 2022

 • Nettoomsättning för kvartal ett var 12,7 (17,9) MSEK
 • Rörelsens intäkter för kvartalet var 13,7 (18,1) MSEK
 • EBIT, rörelseresultatet uppgick till -7,5 (-6,7) MSEK
 • EBITDA, resultatet före avskrivningar uppgick till -5,6 (-5,0) MSEK

Jämförelsen, inom parentes, görs med motsvarande period 2021.

Urval av händelser under kvartal 1 2022

 • SASSE Sustainability group väljer Mavshack Studio för andra året i rad
 • Mavshack.live lanseras.
 • Avtal tecknas med Centas Konferens-TV AB, EKPR, Himla
 • Mavshack producerar liveshopping för Polarn och Pyret, Happy Green, Rädda Barnen och GB Glace tillsammans med Bonnier News
 • Mavshacklive.in lanseras, vilket är en videobaserad e-handelsplattform för den indiska marknaden.

Urval av händelser efter kvartal 1 2022 

 • Shapp - Next Gen Shopping Experience introduceras på marknaden (shapp.io)
 • Riktad nyemission på 15 MSEK till Gunnar Mannerheim
 • Förvärv av aktier i Horse Creek Entertainment
 • Ställer ut på Retail Tech 2022 i Kistamässan med Bonnier News
 • Lansering av itevo.se
 • Producerar live-event för Orkla Care - L300

Vd har ordet

Intensivt kvartal med fokus på Liveshopping och lansering av Mavshacklive.in

Under kvartalet har Mavshack fortsatt att leverera Liveshopping i världsklass, bland annat åt Himla, Happy Green, GB-Glace, Polarn och Pyret samt Rädda Barnen m. fl.  Mavshack Live erbjuder en mix av mobilappslösning och studioproduktion. Extra roligt är att fler och fler av kunderna kommer åter och kör flera event med oss.

Mavshack har ingått i flera viktiga samarbetsavtal angående liveshopping och studio under kvartalet bland annat med EKPR och Centas. Mavshack erbjuder streaming och studio till Centas vilka i sin tur säljer tjänsten vidare till sina kunder. Ett exempel på hur Mavshack Studio används till annat än Liveshopping var när Orkla Care, med varumärket L300, hade ett digitalt event för de svenska apoteken och deras personal. Mavshack Studio streamade live till de närmare 1000 deltagarna.

Mavshack Lives platform erbjuder flera olika användningsområden, vilket vi självklart tar fasta på. Därför har vi under årets första månader arbetat intensivt med att lansera en indisk e-handelsplattform, mavshacklive.in, där över 100 handlare säljer närmare 1000 produkter. Mavshack har haft egen personal i Indien sedan 2014 och jag är därför extra nöjd med att kunna erbjuda något för bolagets andra "hemmamarknad". E-handelsplattformen är live sedan ett par veckor och försäljningen har börjat komma igång. Vi räknar med att intäkterna kommer att ta fart från och med 3:e kvartalet.

En annan stor nyhet är Mavshacks största satsning sedan 2007, Shapp. Shapp är en  helt ny shoppingupplevelse som, via korta videoklipp i app, ger kreatörer (influencers) en unik möjlighet att möta nya kunder utan att möta marknadsföringshinder. De företag vi tecknat avtal med är väldigt positiva till denna lösning då vi byggt Shapp baserat på tekniska lösningar med partners från USA och Europa. En annan fördel är att allt innehåll och alla samarbeten är betalda. Det innebär att det inte finns någon tvekan om samarbetet kan klassificeras som reklam för varan/produkten som marknadsförs. Jag är mycket nöjd över Shapp och ser fram emot att kunna lansera appen under nästa vecka. Intäktsmodellen är likt den för mavshacklive.in, baserad på procent av försäljningen. Shapp är skalbar till oändlighet och redan från start byggd för global expansion.

Mavshack har även genomfört en riktad emission (förutsatt den extra bolagsstämmans godkännande) till Gunnar Mannerheim. Gunnar har haft en nära relation till Mavshack under flera år genom sitt engagemang i Hometv.se. Hometv.se använder Mavshacks streamingplattform. I samband med investeringen i Mavshack tar vi över Gunnars aktier i Horse Creek Entertainment och får därigenom tillgång till ett stort bibliotek av filmtitlar, både för mavshack.com i utlandet men även för nya produkter vilka vi kommer att presentera framöver. Vi kommer även att arbeta med att öka Horse Creek Entertainments digitala närvaro på andra plattformar såsom SF-Anytime, Apple och liknande. Likviditeten från emissionen ska användas till att marknadsföra Shapp och Mavshack Live i Indien.

För Itevo (Mavshacks IT-verksamhet) fortsätter halvledartbristen att ställa till det gällande leveranser till oss och kunderna. Itevo ser, trots halvledarbristen, en ökad efterfrågan av närvaro hos kunderna och ser med tillförsikt fram mot leveranser av telekom-, IT-konsult- och printlösningar framöver. I och med att fler och fler börjar arbeta på kontoren igen ser vi glädjande nog en uppgång för serviceavtalen gällande Itevos printaffär. En fråga som ständigt är aktuell är IT-säkerhet och IT-konsulterna rapporterar att det dagligen sker attacker mot små och medelstora företag just nu. Då kompetensen inom gruppen är hög så säkerställs det att Itevos kunder har ett så bra skydd som möjligt mot dessa attacker. Jag passar även på att slå ett slag för att vara del av Itevos egen hostingmiljö för allra bästa skydd. Hemsidan för Itevo är lanserad och finns på itevo.se.

Avslutningsvis vill jag passa på att slå ett slag för Retail Tech 2022 i Kistamässan. Mavshack finns där tillsammans med Bonnier News för att diskutera Liveshopping och video med kunder och intressenter.

Alla vi på Mavshack ser fram emot ett händelserikt och spännande 2022 och tackar samtliga aktieägare, kunder, leverantörer och övriga partners för engagerat bidrag till resan framåt.

//Tommy

För mer information om Mavshack, besök mavshack.se, mavshack.live eller kontakta:

Tommy Carlstedt, VD Mavshack AB, Telefon 08 - 124 51 790

Denna information är sådan information som Mavshack AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21:a april 2022 kl. 08:55 CEST.

Mavshack är ett globalt mjukvaruföretag som sedan 2007 är specialiserat på streaming. Företagets primära produkt är en egenutvecklad och molnbaserad plattform för liveshopping med vilken varumärken kan producera direktsänt och interaktivt videoinnehåll i marknadsföringssyfte. Plattformen gör det möjligt för företag att erbjuda digitala shoppingupplevelser som kan distribueras via webbplatser, sociala medier och andra digitala kanaler. Mavshacks liveshoppingsatsning startades under 2020 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08 463 83 00, Email: [email protected]. Mer information finns på www.mavshack.se 


Om Mavshack

Mavshacks är en streaming SVOD-tjänst (Streaming Video on Demand) som erbjuder asiatisk underhållning till människor runt om i världen.

Webbplats
www.mavshack.se
Bransch
Detaljhandel

Prenumerera

Få löpande information från Mavshack via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MAV ISIN-kod SE0020998854 Certified Adviser Carnegie Investment Bank