REGMAR

Delårsrapport 2 2024

Kvartal 2 2024

  • Nettoomsättning för kvartal två var 2,8 (4,4) MSEK.
  • Rörelsens intäkter för kvartal två var 2,9 (6,4) MSEK.
  • EBIT, rörelseresultatet uppgick till -2,5 (-4,6) MSEK.
  • EBITDA, resultatet före avskrivningar uppgick till -1,2 (-2,7) MSEK

Sammanfattning av första halvåret 2024

  • Nettoomsättningen för första halvåret 5,9 (9,8) MSEK.
  • Rörelsens intäkter för första halvåret var 6,1 (12,0) MSEK.
  • EBIT, rörelseresultatet uppgick till -7,1 (-10,3) MSEK.
  • EBITDA, resultat före avskrivningar uppgick till -4,4 (-6,5) MSEK.

Jämförelsen, inom parentes, görs med motsvarande period 2023.

Urval av händelser under första halvåret 2024

  • En extra bolagsstämma hölls den 12 januari 2024 i bolagets lokaler. Det beslutades ändra bolagsordningens paragraf 4 och 5 enligt följande:
    4 Aktiekapital: Aktiekapitalet utgör lägst 1 000 000 kronor och högst 4 000 000 kronor.
    § 5 Antal aktier: Antalet aktier ska vara lägst 25 000 000 aktier och högst 100 000 000 aktier. Det beslutades att minska aktiekapitalet med 12 622 646 kronor för täckande av förlust.
    Det beslutades att i syfte att erhålla en bättre fördelning mellan bundet och fritt eget kapital och för att sänka aktiens kvotvärde för att underlätta kapitalanskaffning, minska aktiekapitalet med 18 313 305,42 kronor för överföring till fritt eget kapital och utan indragning av aktier. Efter minskning av aktiekapitalet är aktiens kvotvärde 4 öre.
  • ITevo Karlstad AB begärdes den 19 april 2024 i konkurs på egen begäran.
  • Mavshack genomförde i april en riktad emission till en grupp investerare på totalt 1 499 999,94 kr.
  • Den riktade emissionen registrerades hos Bolagsverket den 30 april. Totalt emitterades 8 333 333 st aktier i Mavshack AB. Mavshack har efter emissionen 34 645 300 st aktier.
  • Mavshack fortsätter sin kostnadsbesparing genom försäljning av SOIT AB (f.d. Itevo AB). Mavshack AB meddelar att bolaget fortsätter sin strategi för renodling och kostnadsbesparingar genom att sälja det helägda dotterbolaget SOIT AB (f.d. Itevo AB) till Slaro AB. Köpeskillingen för transaktionen uppgår till 200 000 kronor.

Urval händelser efter första halvåret 2024

  • Mavshack ingår femårigt exklusivt licensavtal avseende filmrättigheter efter förlikning i tvist med Horse Creek Entertainment AB

VD har ordet - Kvartal 2 2024

Kära aktieägare!

Jag är mycket glad att kunna dela med mig av några spännande uppdateringar om Mavshacks resa de senaste månaderna. Det har hänt mycket bakom kulisserna, och jag ser fram emot att dela med mig av de framsteg vi har gjort.

Uppgörelse med HorseCreek Entertainment (HCE)
För några år sedan gjorde Mavshack en strategisk investering genom att förvärva en betydande andel i Horse Creek Entertainment (HCE), ett bolag med med en imponerande katalog av filmrättigheter. I samband med detta förvärv ärvde vi en fordran på cirka 10 miljoner SEK, vilket, som ni vet, ledde till några intensiva diskussioner. Jag är glad att vi äntligen har nått en överenskommelse som är en win-win. Mavshack innehar nu exklusiva licenser för ett urval av över 800 Hollywoodfilmer, med ikoniska stjärnor som Ryan Reynolds, Nicole Kidman, Megan Fox, Mickey Rourke, Christian Bale och många fler. Dessa filmer kommer att vara tillgängliga för tittare i Sverige, Norge, Finland, Island och även Förenade Arabemiraten under perioder från 2 till 5 år. Planen är att lansera dessa på vår YouTube-kanal, där vi är säkra på att de kommer att locka betydande tittarsiffror och generera robusta intäkter.

Samarbete med en ny digitalbyrå för MavshackLive i Indien
MavshackLive har redan gjort ett starkt intryck genom att erbjuda en fantastisk uppsättning av över 35 000 unika produkter från över 125 leverantörer från alla hörn av Indien. Nu förbereder vi oss för nästa stora språng. Efter noggrant övervägande har vi ingått ett partnerskap med en innovativ digitalbyrå i Indien för att driva nästa fas av snabb tillväxt. Tillsammans har vi finjusterat strategin, och jag är glad att kunna meddela att nya kampanjer börjar den 1 september 2024. Vi siktar på att nå en betydande tillväxt inom 3-4 månader, och jag är mycket entusiastisk över att se resultaten.

Lansering av e-handelstjänster
Under expansionen av MavshackLive identifierade vi en stark efterfrågan från Mavshacks leverantörer efter omfattande stöd inom e-handel. För att möta denna efterfrågan lanserar vi nu en ny enhet, dedikerad till att hjälpa leverantörer, främst från Tier 2 och Tier 3-städer över hela Indien, att lista och sälja sina produkter på Indiens snabbt växande e-handelsplattformar. Vi har redan börjat rekrytera, och denna enhet är redo att bli en lönsam del av vår verksamhet och driva tillväxt och framgång.

Smyglansering av Cinema One YouTube-kanal

Som tidigare nämnt har vi smyglanserat vår Cinema One YouTube-kanal, #cinemaonemovies, som har fått en otrolig start. Med initialt över 1 400 uppladdade trailers skapar kanalen redan uppmärksamhet, och den har lockat nästan 1 000 prenumeranter och fått över 35 400 visningar på kort tid. Detta är bara början, och jag ser fram emot att se hur denna kanal utvecklas när vi lanserar mer innehåll. Vi laddar för närvarande upp HCE-innehållet och kommer snart att lansera det!

Framtiden
Vi går in, efter ett par svåra år,  i ett nytt kapitel fyllt av möjligheter, och jag är fullt engagerad i att driva Mavshacks  intäktstillväxt samtidigt som vi behåller ett starkt fokus på kostnadseffektivitet. Framtiden ser ljus ut, och tillsammans är vi redo att uppnå stora saker.

Jag ser fram emot en lovande framtid fylld av förväntan, motivation och framgång!

Vänliga hälsningar
Anand Jhingan

För mer information om Mavshack, besök mavshack.se eller kontakta:

Anand Jhingan, vd, Mavshack AB, Telefon 08 - 124 51 790

Denna information är sådan information som Mavshack AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 augusti 2024 kl. 1200 CET

Anand Jhingan, vd, Mavshack AB, Telefon 08 - 124 51 790

Mavshack är ett globalt mjukvaruföretag som sedan 2007 är specialiserat på streaming. Företagets primära produkt är en egenutvecklad och molnbaserad plattform för liveshopping med vilka varumärken kan producera direktsänt och interaktivt videoinnehåll i marknadsföringssyfte. Plattformen gör det möjligt för företag att erbjuda digitala shoppingupplevelser som kan distribueras via webbplatser, sociala medier och andra digitala kanaler. Mavshacks liveshoppingsatsning startades under 2020 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). Mer information finns på www.mavshack.se


Om Mavshack

Mavshacks är en streaming SVOD-tjänst (Streaming Video on Demand) som erbjuder asiatisk underhållning till människor runt om i världen.

Webbplats
www.mavshack.se
Bransch
Detaljhandel

Prenumerera

Få löpande information från Mavshack via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MAV ISIN-kod SE0020998854 Certified Adviser Carnegie Investment Bank