Ambientmedias största och prisbelönta film snart på Mavshack

Mavshacks dotterbolag Ambientmedia ska tillgängliggöra sin prisbelönta animerade film RPG på bolagets streamingtjänst. Filmen är en samproduktion mellan Ambientmedia och det filippinska filmbolaget Star Cinema/ABS-CBN. Ambientmedia har nu fått rätt att visa filmen på Mavshack. Mavshack utforskar också möjligheten till fler intäktskanaler för filmen.

Filmen RPG kommer inom kort att finnas tillgänglig för abonnenter på Mavshacks streamingtjänst. Mavshack utforskar också möjligheten att kapitalisera på filmens popularitet genom att distribuera filmen till TV kanaler och icke-konkurrerande streamingtjänster. Utöver detta kommer Ambientmedia tillsammans med Mavshack även att utforska potentialen kring varumärkeslicensen genom merchandising så som leksaker, något som gjordes inledningsvis kring filmens biopremiär.

- Ambientmedia är väldigt stolta över filmen RPG som tog oss flera år att producera och tilldelades tre priser vid 2010 Metro Manila Film Festival. Det gläder oss att vi nu tillsammans med Mavshack skapar nytt liv i filmen via streamingtjänsten men också genom att vi utforskar nya distributionskanaler och möjligheter för merchandising, säger Rains David, VD Ambientmedia.

Mavshack har sedan förvärvet av Ambientmedia stärkt sin relation till filippinska innehållsleverantörer, fått tillgång till egen produktionsförmåga samt fått bättre kännedom om den lokala filippinska kulturen och därmed målgruppens preferenser. Detta har öppnat nya intäktskanaler samtidigt som det stärker Mavshacks streamingtjänst

- Streamingmarknaden har hettats upp ytterligare senaste tiden med Netflix nyliga lansering i 130 länder, däribland Filippinerna. Men medan Netflix satsar på Hollywood och samtidigt försvårar för sina internationella kunder genom deras omdiskuterade och kritiserade VPN- blockar förblir Mavshack den globala streamingtjänsten för filippiner och indier i hela världen, säger Anders Lindén, VD Mavshack.

Läs mer om filmen på http://therpgmovie.com/

20 januari 2016

För mer information vänligen kontakta:
VD Anders Lindén, Telefon 08 12451790

Om Mavshack AB (publ)

Mavshack driver en global Internet-TV-tjänst med asiatisk underhållning. Tjänsten, som är tillgänglig via internetanslutna enheter, är genuint global och har idag användare i över 80 länder. Med det största biblioteket av filippinska och indiska titlar, samt avtal med Asiens ledande innehållsleverantörer, är Mavshack det självklara valet för asiatisk underhållning runt om i världen. Bolaget driver sin verksamhet på en egenutvecklad teknikplattform.

Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North med kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information om bolaget finns på www.mavshack.se.


Om Mavshack

Mavshacks är en streaming SVOD-tjänst (Streaming Video on Demand) som erbjuder asiatisk underhållning till människor runt om i världen.

Webbplats
www.mavshack.se
Bransch
Detaljhandel

Prenumerera

Få löpande information från Mavshack via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MAV ISIN-kod SE0020998854 Certified Adviser Carnegie Investment Bank