Nya 15,6" Full HD operatörspaneler från Kentima

Kentima lanserar två helt nya operatörspaneler, H616 och H716. De nya modellerna har en 15,6" skärm i 16:9 format med HD- eller Full HD-upplösning. Operatörspanelerna har ett kompakt format, modern design, robust konstruktion och kraftfulla processorer från Intel. Operatörspanelerna visas upp för första gången på mässan Scanautomatic som pågår mellan den 7-9 oktober. 

H616 och H716 levereras med WideQuick HMI 5.0 och en SQL-databas, kommunikation mot PLC/IO och övrig utrustning sker via Modbus eller önskad OPC-server. Det finns möjlighet att ansluta sig till operatörspanelerna via en vanlig webbläsare samtidigt som den kommunicerar mot underordnade system. Dessutom har den möjlighet att kommunicera mot överordnade system via den medföljande WideQuick OPC Server.

Samtliga operatörspaneler levereras med WideQuick HMI Designer och tack vare effektiva funktioner och modern vektorbaserad grafik skapar användaren snabbt önskad applikation. Designern har en inbyggd förhandsgranskning som underlättar utvecklingsarbetet och applikationen överförs enkelt till operatörspanelen.

Operatörspanelerna har en väl genomtänkt konstruktion med ett minimum av delar och en stabil front som är spol- och dammtät. Fronten är helt plan och delarna är sammanfogade med ett livsmedelsgodkänt lim, vilket gör dem användbara i miljöer där det ställs höga krav på att produkten inte släpper ifrån sig några känsliga ämnen.

WideQuick HMI Panel är idealisk att använda där det finns krav på hög prestanda och moderna användargränssnitt. H616 och H716 använder effektiva processorer, från Intel P4500 med Dual Core-arkitektur upp till en kraftfull Intel i5 processor. Modellerna är utrustade med en extra ljusstark Full HD-skärm med upplösningen 1920x1080, men kan även beställas med HD-upplösningen 1366x768.

En Full HD-skärm gör det möjligt att köra samma WideQuick-applikation på operatörspanelen som på bildskärmen i ett kontrollrum. Det innebär att både integratörens och operatörens arbete förenklas och värdefull tid kan sparas genom att använda operatörspaneler från Kentima.

Staffanstorp 2014-10-07

För mer information vänligen kontakta:
Ulf Heikkinen, Product Manager Industrial Computers
E-post: [email protected]
Telefon: +46 (0)46-25 17 06

Om Kentima
Kentima är ett innovativt företag som bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av avancerade produkter avsedda för automations- och säkerhetsbranschen. Inom våra affärsområden Automation och Security erbjuder vi marknaden fyra olika produktområden. Våra produkter ger användaren unika möjligheter att skapa effektiva lösningar som övervakar, höjer säkerheten och ökar produktiviteten inom olika typer av verksamheter, allt från stora process- och tillverkningsindustrier, flygplatser, köpcentrum, sjukhus, skolor och fängelser till den lilla närbutiken. Kentimas produktområden innehåller avancerade och kostnadseffektiva produkter som förenklar arbetet för våra integratörer och slutanvändare. Vi säkerställer att våra produkter ständigt upprätthåller marknadens krav på hög kvalitet, flexibilitet och stabilitet. Det i kombination med användarvänlighet, enkel integration med andra system och en attraktiv prisbild gör att våra produkter är det självklara valet i viktiga projekt inom säkerhet och automation.

Kentima är ett helägt dotterbolag till Kentima Holding AB som är noterat på NASDAQ OMX First North. Certified Adviser är Consensus Asset Management AB.

Kentimas produktområden:
· HMI/SCADA Software, WideQuick®
· Industrial Computers, Oe
· Video Management Software, Ethiris®
· Operator Panels, WideQuick® HMI Panel

Bifogade filer

kentima_press_141007.pdf

Om Kentima

Prenumerera

Få löpande information från Kentima via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn KENH ISIN-kod SE0005100757 Certified Adviser VÄSTRA HAMNEN CORPORATE FINANCE AB