Gabather offentliggör prospekt och bjuder in till bolagspresentation

Gabather har med anledning av förestående företrädesemission upprättat ett prospekt som idag har godkänts av Finansinspektionen

Offentliggörande av prospekt

Prospektet har upprättats med anledning av förestående företrädesemission och har idag, den 30 september 2019, godkänts av Finansinspektionen. Prospektet, innehållande fullständiga villkor och anvisningar, finns tillgängligt på Gabathers hemsida www.gabather.com och på Erik Penser Banks hemsida www.penser.se. Prospektet kommer även att finnas tillgängligt på Finansinspektionens hemsida www.fi.se.

Presentationstillfällen

Med anledning av förestående emission bjuder Gabather in till presentation av bolaget enligt nedan.

 9 oktober 2019, kl. 12:00, Erik Penser Bank, Apelbergsgatan 27 i Stockholm, Anmälan görs till [email protected]

10 oktober 2019, kl. 18:00, Malmö Börshus, Skeppsbron 2 i Malmö, Anmälan görs till [email protected]

Rådgivare

Erik Penser Bank AB är finansiell rådgivare till Gabather i samband med nyemissionen och Fredersen Advokatbyrå AB är legal rådgivare.

För mer information, vänligen kontakta

Michael-Robin Witt, VD Gabather

E-post: [email protected]

Kort om Gabather AB

Gabather grundades år 2014, med 10 års forskning på Lunds universitet och Research Institute of Biological Psychiatry i Roskilde bakom sig, för att utveckla nya drogkandidater för behandling av sjukdomar med ursprung i det centrala nervsystemet. Gabather grundades av Forskarpatent i Syd AB och professorerna Olov Sterner och Mogens Nielsen i syfte att kommersialisera uppfinningar av Sterner och Nielsen tillsammans med medarbetare från Lunds och Köpenhamns universitet. Professor Sterner har arbetat inom farmakologisk kemi i 40 år och professor Nielsen har arbetat inom biologisk psykiatri i 45 år.


Om Gabather

Gabathers affärsidé är att utveckla nya läkemedel för att behandla sjukdomar inom det centrala nervsystemet med nya verkansvägar, större träffsäkerhet och mindre biverkningar.

Webbplats
www.gabather.com
Bransch
Sjukvård

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn GABA ISIN-kod SE0010869552 Certified Adviser Corpura Fondkommission AB

IR-Kontakt

Michael-Robin Witt VD [email protected] 073-687 28 39