REG

Gabather meddelar byte av Certified Adviser till Corpura Fondkommission

Gabather AB ("Gabather" eller "Bolaget"), meddelar härmed att Bolaget har ingått avtal med Corpura Fondkommission AB ("Corpura") avseende tjänsten som Certified Adviser. Corpura tillträder som Certified Adviser den 1 september 2023. Fram till dess kommer Erik Penser Bank AB att fortsatt agera Certified Adviser åt Bolaget.

För ytterligare information:
Michael-Robin Witt, VD
Tel: 073-687 28 39
E-post: [email protected]

Kort om Gabather AB
Banbrytande forskning vid Lunds universitet och Forskningsinstitutet för Biologisk Psykiatri i Roskilde ledde till att Gabather grundades år 2014 med syfte att utveckla innovativa och effektiva terapier för neuropsykiatriska sjukdomar. Vår forskning och utveckling fokuserar på att utveckla nya innovativa läkemedelskandidater riktade mot GABA\A\-receptorn för behandling av neuropsykiatriska sjukdomar. GABA\A\-receptorer är det huvudsakliga hämmande signalsystemet i hjärnan som reglerar centrala CNS-funktioner. Dysfunktion eller obalans i hjärnans inhibitoriska/excitatoriska signalsystem är känt för att vara en av orsakerna för många neurologiska och neuropsykiatriska sjukdomar.

Erik Penser Bank AB är Certified Adviser, tel. 08- 463 80 00, e-mail: [email protected]


Om Gabather

Gabathers affärsidé är att utveckla nya läkemedel för att behandla sjukdomar inom det centrala nervsystemet med nya verkansvägar, större träffsäkerhet och mindre biverkningar.

Webbplats
www.gabather.com
Bransch
Sjukvård

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn GABA ISIN-kod SE0010869552 Certified Adviser Corpura Fondkommission AB

IR-Kontakt

Michael-Robin Witt VD [email protected] 073-687 28 39