Gabather inleder diskussioner med specialistläkare och forskare vid Karolinska Institutet för design av en studie där personer med genetisk risk för att utveckla frontallobsdemens

Gabather närmar sig en betydande milstolpe i den kliniska utvecklingen av GT-002. Bolaget har genomfört 3 kliniska prövningar hittills, som var och en visar att GT-002 är säker och väl tolererad i människa. Nästa steg i utvecklingen är kliniska studier på patienter med diagnoser där effektiva behandlingar saknas.

Diskussioner med specialistläkare och forskare vid Karolinska Institutet har inletts för design av en studie där personer med genetisk predisposition för att utveckla FTD kommer ingå. För närvarande finns det inga tillgängliga specifika behandlingar för FTD, och det finns fortfarande inga bevis för en effektiv symtomatisk behandling.

Målet är att skapa en banbrytande symptomatisk behandling av FTD. Den tänkta studien är en mindre förberedande pilotstudie med syfte att lägga grunden för en större multi-centerstudie med GT-002. Samtidigt jobbar Gabather för särläkemedelsstatus "Orphan Drug Designation" (ODD) för GT-002, med ett planerat rådgivande möte med European Medicines Agency (EMA) under första kvartalet 2024. ODD möjliggör en snabbare granskning och godkännande av läkemedelskandidaten, vilket även skapar nya möjligheter till licensaffärer.

"Vi ser med spänning fram emot den fortsatta kliniska utveckling av GT-002:s med goda möjligheter till att intressera ett större läkemedelsbolag för vidareutvecklingen av GT-002 som orphan drug för behandling av FTD.  Diskussioner med potentiella licenstagare kommer intensifieras under 2024 med presentationer av våra nya spännande data som genererats under "target-engagement"-studien, samt utfallet från det rådgivande mötet med EMA", säger Michael-Robin Witt, VD, Gabather.

För ytterligare information:

Michael-Robin Witt, VD

Tel: 073-687 28 39

E-post: [email protected]

Kort om Gabather

Gabather är ett läkemedelsföretag i klinisk fas med målet att förändra behandlingen av neuropsykiatriska sjukdomar. Företaget grundades som ett svar på det betydande behovet och bristen på terapier inom neuropsykiatriska sjukdomar. Vår forskning och utveckling fokuserar på att utveckla nya innovativa läkemedelskandidater riktade mot GABAA-receptorn för behandling av störningar och obalanser i det centrala nervsystemet (CNS). GABAA-receptorer är det huvudsakliga hämmande signalsystemet i hjärnan. Dysfunktion eller obalans i detta system är känt för att vara kärnan i många neurologiska och neuropsykiatriska sjukdomar. Vårt mål är att utveckla nya banbrytande läkemedel för behandling av ett brett spektrum av neuropsykiatriska sjukdomar.

För mer information, besök: www.gabather.com

Certified Adviser

Corpura Fondkommission AB

Phone: +4672-252 34 51

Email: [email protected]

www.corpura.se


Om Gabather

Gabathers affärsidé är att utveckla nya läkemedel för att behandla sjukdomar inom det centrala nervsystemet med nya verkansvägar, större träffsäkerhet och mindre biverkningar.

Webbplats
www.gabather.com
Bransch
Sjukvård

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn GABA ISIN-kod SE0010869552 Certified Adviser Corpura Fondkommission AB

IR-Kontakt

Michael-Robin Witt VD [email protected] 073-687 28 39