Inför Dicots kliniska studie: studieläkemedlet har anlänt till Sverige

Uppsala, 17 maj 2023. Inför läkemedelsbolaget Dicots kliniska fas 1-studie har den amerikanska kontraktstillverkaren Thermo Fisher Scientific nu genomfört tillverkning av studieläkemedlet som ska användas och det har ankommit till Sverige.

I februari påbörjade kontraktstillverkaren Thermo Fisher Scientific tillverkningen av det studieläkemedel som ska användas när Dicot startar kliniska studier med sin potensläkemedelskandidat, vilket är planerat till augusti. Tillverkningen som skett enligt Good Manufacturing Practise är nu genomförd och studieläkemedlet har ankommit till Sverige.

Studieläkemedel med såväl aktiv substans som placebo har tillverkats vilket krävs för genomförande av kliniska fas 1-studier. Nu tar Uppsalabaserade CTC - den kontraktsforskningsorganisation som ska genomföra studien - över ansvaret för studieläkemedlet, för att förbereda och dispensera det inför användningen i den kliniska studien.

"Det känns väldigt bra att denna viktiga pusselbit inför studiestart är på plats och att vi har nöjet att samarbeta med mycket professionella partners i leveranskedjan", säger Elin Trampe, Dicots vd.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, VD
Telefon: +46 739 80 14 08
E-post: [email protected]                                  

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre verkningstid och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider över 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till cirka 75 miljarder SEK. Dicots huvudstrategi är att utveckla LIB-01 i egen regi till och med klinisk fas 2a-studie och därefter i partnerskap med större etablerade läkemedelsföretag finansiera och utveckla LIB-01 vidare till ett registrerat läkemedel för världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 4 100 aktieägare. För mer information se www.dicot.se.


Om Dicot Pharma

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd