EU-kommissionen har valt ut Dicot att tävla i Innovation Radar Prize

Uppsala, 7 september 2022. EU-kommissionen har utifrån tusentals små och medelstora europeiska företag valt ut Dicot som ett av bolagen att bjuda in till tävlingen Innovation Radar Prize 2022.

Dicots målsättning är att drastiskt ändra förutsättningarna för att behandla erektionsproblem genom att utveckla ett nytt modernt potensläkemedel. Bolaget har uppmärksammats av Europeiska kommissionen som i dagarna kontaktade och uppmanade bolaget att delta i tävlingen Innovation Radar Prize 2022. Därmed är Dicot ett av företagen som utsetts till tävlingen, i konkurrens med tusentals EU-finansierade små och medelstora bolag.

Innovation Radar är Europeiska kommissionens initiativ för att lyfta EU-finansierade forsknings- och innovationsprojekt med hög potential. Målet är att förenkla för medborgare, myndigheter, investerare och näringsliv att identifiera framgångsrika verksamheter som stöttats av EU. Bolagen ges därigenom möjlighet att följa i tidigare finansierade bolags fotspår, som Skype, TomTom och BioNTech.

Inom ramen för initiativet delas sedan 2015 det årliga Innovation Radar Prize ut, där vinnarna bland annat blir starkt exponerade gentemot europeiska investerare. Juryn består av välmeriterade entreprenörer, investerare och start up-acceleratorer.

"Det är mycket uppmuntrande att Dicot tillfrågats om att delta i den här tävlingen. Utöver äran är det ett välkommet inslag i vårt arbete att nå ut internationellt och skapa uppmärksamhet för det vi gör", säger Elin Trampe, vd för Dicot.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, CEO
Tel: +46 739 80 14 08
Email: [email protected]   

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre effekt och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider minst 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till 50 miljarder SEK. Utvecklingen sker i egen regi fram till fas 2-studier. Därefter är det Dicots intention att ingå strategiska allianser, alternativt genomföra en trade-sale, med större, etablerade läkemedelsföretag för att kunna introducera LIB-01 på världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 3 300 aktieägare. För mer information se www.dicot.se


Om Dicot Pharma

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd