REG

Dicot rekryterar Mats Silvander som CTO

Pressmeddelande: Uppsala, 3 maj 2023. Mats Silvander, PhD, har rekryterats till rollen som Chief Technical Officer på läkemedelsbolaget Dicot och kommer bland annat leda och utveckla bolagets Supply Chain och IP-arbete. CTO-rollen är en ny ledningsposition inom Dicot som etableras för att stärka bolagets interna kapacitet inom strategiskt viktiga områden.

Uppsalabaserade Dicot är i en betydelsefull fas där bolaget bland annat snart går in i kliniska studier med sin potensläkemedelskandidat LIB-01. Som ett led i att förstärka bolagets interna kapacitet anställs nu Mats Silvander, PhD, som CTO. Mats har över 20 års branscherfarenhet från roller såsom Director of Operations, CTO, Vice President Product Development och Quality Manager. Han tar med sig gedigen kompetens inom områden som läkemedelstillverkning, leverantörsstyrning, patentarbete och att bygga och utveckla processer och effektiva team. Mats kommer senast från vaccintillverkaren Novavax AB och har dessförinnan arbetat på bland annat BioGaia, Paragon Nordic och Quinnova Pharmaceuticals. Mats startar den 14 augusti.

"Vi är mycket glada över att välkomna Mats till vårt team. Mats gedigna kompetens blir en viktig byggsten för att driva och utveckla vårt Supply Chain och IP-arbete på bästa sätt och i linje med affärsstrategin. Den här rekryteringen är ett viktig strategiskt steg i vårt målinriktade arbete att fortsätta bygga och professionalisera Dicot", kommenterar Elin Trampe, vd på Dicot.  

"Det är en ära att bli del av ett kompetent och drivet bolag och det ska bli fantastiskt roligt att vara med att utveckla Dicot till nästa nivå", kommenterar Mats Silvander, Dicots tillträdande CTO.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, VD
Telefon: +46 739 80 14 08
E-post: [email protected]       

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre verkningstid och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider över 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till cirka 75 miljarder SEK. Dicots huvudstrategi är att utveckla LIB-01 i egen regi till och med klinisk fas 2a-studie och därefter i partnerskap med större etablerade läkemedelsföretag finansiera och utveckla LIB-01 vidare till ett registrerat läkemedel för världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 4 100 aktieägare. För mer information se www.dicot.se


Om Dicot

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd