REGMAR

Brilliant Future AB (Publ): Frångår finansiella mål, ändrar rapporteringsrutin för försäljning

Styrelsen för Brilliant Future AB konstaterar en svagare konjunkturutveckling än förväntat vilket medför att de tidigare kommunicerade finansiella målen för verksamhetsåret 2025 inte kommer att kunna nås. Samtidigt görs bedömningen att inga ytterligare kapitaltillskott ska vara nödvändiga innan bolaget genererar ett positivt kassaflöde.

Den svagare konjunkturutvecklingen medför att Brilliant Future AB inte längre följer den plan som lades i samband med publicering av de finansiella målen för 2025. Då efterfrågan på kort sikt är fortsatt osäker väljer styrelsen att i dagsläget inte revidera eller fastställa nya mål för verksamheten. Planen är att i stället kommunicera kring mål i samband med att bolaget publicerar sitt bokslutsbesked den 21 februari 2025. Styrelsen noterar vidare att verksamheten fortsätter att utvecklas positivt, om än inte i den försäljningstakt som planerats. De gör därför bedömningen att inga ytterligare kapitaltillskott ska vara nödvändiga innan bolaget genererar ett positivt kassaflöde.

I tillägg har förändringen av bolagets affärsmodell, innebärande en allt större andel abonnemangsbaserade intäkter, nu kommit så långt att skillnaden mellan fakturerad försäljning och rapporterad omsättning är negligerbar. Brilliant Future AB kommer därför fortsättningsvis inte att rapportera fakturerad försäljning i direkt anslutning till kvartalsskiftena, utan endast ARR. I de ordinarie kvartalsrapporterna redovisas omsättning, kompletterat med information om ARR.

För ytterligare information kontakta

Ulrika Jonsson, VD
Tel: +46 73 408 27 05
E-post: [email protected]

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB är Bolagets Certified Adviser, telefon +46 8 503 01 550, e-post: [email protected], www.mangold.se

Denna information är sådan information som Brilliant Future AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 september 2024 kl.09.30.

Om Brilliant Future
Brilliant Future erbjuder marknadsledande produkter och tjänster för att mäta kund- och medarbetarrelationer. Baserat på mer än 20-års erfarenhet förser man kunder med verksamhet i mer än 50 länder med agerbara insikter som resulterar i faktabaserade beslut och ett helhetsperspektiv på verksamheten. På så sätt kan företag och organisationer stärka relationen till kunder och medarbetare och därmed nå sin fulla potential. Bolagets aktie (BRILL) är noterat på Stockholmsbörsen Nasdaq First North Growth Market.  Läs mer på www.brilliantfuture.se


Om Brilliant

För att kunna vara en konkurrenskraftig aktör på marknaden är det affärskritiskt att veta vad som driver kundlojalitet och engagemang i den egna organisationen och med denna insikt som grund identifiera förbättringsområden och driva förändring i syfte att skapa en förbättrad och uthållig lönsamhet.

Brilliant Future erbjuder därför ett antal tjänster som hjälper företag och organisationer att förbättra sin kundupplevelse och medarbetarnas engagemang genom att mäta, analysera och agera på information som återkopplas från kunder och medarbetare. Tjänsterna säljs som abonnemang och innebär att återkommande abonnemangsintäkter ska utgöra större delen av Brilliant Futures intäkter i syfte att underlätta en skalbar och lönsam tillväxt. Bolaget erbjuder dock tilläggstjänster i form av paketerade konsulttjänster relaterade till organisationsutveckling för att hjälpa kunder att driva förändring och därmed nå sina affärsmål. 

Webbplats
brilliantfuture.se

Prenumerera

Få löpande information från Brilliant via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn BRILL ISIN-kod SE0015811625

IR-Kontakt

Ulrika Jonsson VD [email protected] +46 73 408 27 05