REG

Kommuniké från extra bolagsstämma den 27 mars 2024 i Brandbee Holding AB

Brandbee Holding AB har idag den 27 mars 2024 haft en extra bolagsstämma i bolagets lokaler på Karlavägen 58. Samtliga beslut fattades med erforderlig majoritet.

Entledigande av ledamot och fastställande av antalet ledamöter
Stämman beslutade att entlediga Tommy Carlstedt som ledamot och att styrelsen intill årsstämman ska bestå av tre ordinarie ledamöter.

Beslut om ändring av bolagsordning
Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att ändra bolagsordningens gränser för aktiekapitalet och antalet aktier. Gränserna för aktiekapitalet ändras till lägst 12 000 000 kronor och högst 48 000 000 kronor och gränserna för antal aktier ändras till lägst 6 000 000 000 aktier och högst 24 000 000 000 aktier.

Beslut om minskning av aktiekapitalet för överföring till fritt eget kapital 
Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att minska aktiekapitalet med 7 073 893,97766 kronor för överföring till fritt eget kapital och utan indragning av aktier.

Beslut om nyemission med företrädesrätt för aktieägarna
Stämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att bolagets aktiekapital ska ökas med högst 12 377 767,24 kronor genom nyemission av högst 6 188 883 620 aktier. Bolagets aktieägare ska ha företrädesrätt att teckna de nya aktierna i förhållande till det antal aktier de förut äger. För en aktie ges företrädesrätt att teckna tio nya aktier. Avstämningsdag för deltagande i nyemissionen med företrädesrätt ska vara den 3 april 2024. Av praktiska skäl sker teckning av aktier i units om tio aktier till en teckningskurs om 0,02 kronor per unit, motsvarande 0,002 kronor per aktie.

Aktier som inte tecknas med stöd av uniträtter ska i första hand tilldelas dem som tecknat aktier med stöd av uniträtter som ansökt om att teckna ytterligare aktier utan stöd av uniträtter i förhållande till det antal uniträtter som var och en utnyttjat för teckning av aktier och i den mån detta inte kan ske genom lottning. I andra hand ska tilldelning ske till övriga som anmält sig för teckning utan stöd av uniträtter i förhållande till antalet tecknade aktier och i den mån detta inte kan ske genom lottning. Eventuella återstående aktier ska tilldelas emissionsgaranterna med fördelning i förhållande till storleken på de ställda emissionsgarantierna.

Teckning av nya aktier med stöd av uniträtter ska ske genom samtidig kontant betalning under perioden 5-19 april 2024. Teckning av nya aktier utan stöd av uniträtter ska ske under samma period på separat teckningslista. Betalning för aktier som tecknats utan stöd av uniträtter ska erläggas kontant senast tre (3) bankdagar efter avsändande av avräkningsnota. 

De nya aktierna ska medföra rätt till utdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att nyemissionen har registrerats vid Bolagsverket.

För mer information, vänligen kontakta:
Stephan Knowles, styrelseordförande Brandbee Holding AB
[email protected]

Om Brandbee Holding AB
Brandbee Holding AB är ett bolag som primärt investerar i bolag inom digital marknadsföring. Brandbee hjälper företag att skapa professionell video, specialister som hjälper företag att utveckla strategier för sin digitala marknadsföring, med fokus på sökmotoroptimering, digital analys, sociala medier och mätning. Brandbee vill vara det självklara valet för företag som vill stärka sin kommunikation samt öka sin försäljning och varumärkeskännedom på ett kostnadseffektivt och enkelt sätt. Mer information om bolaget finns på www.brandbee.com


Om Brandbee

Prenumerera

Få löpande information från Brandbee via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic SME Kortnamn BRANDB ISIN-kod SE0017885155