Arbona går in som Cornerstone-investerare i samband med börsnotering av Nordrest Holding AB (publ)

Arbona AB (publ) har avtalat om att gå in som Cornerstone-investerare med 50 MSEK i samband med Nordrest Holding AB (publ):s ("Nordrest") börsnotering.

Nordrest är ett renodlat foodservicebolag med fokus på naturliga gästflöden och kontraktsbaserade måltidslösningar. Bolagets erbjudande omfattar måltidslösningar anpassade till varje kunds behov och önskemål samt färdiga varumärkeskoncept som till exempel Taste by Nordrest, Togo by Nordrest, Pocket by Nordrest, La Girafe, Dinners och Way Cup. Nordrest är verksamt inom kundgrupperna Försvar, Företag, Skolor, Campus, Vård & Omsorg och Resor. Bland kunderna återfinns till exempel ett antal europeiska försvarsmakter, svenska statliga enheter, regioner och kommuner, samt stora svenska industriföretag. Nordrest har idag offentliggjort sin avsikt att börsnotera bolagets aktier på Nasdaq First North under andra kvartalet 2024.

2023 hade Nordrest en nettoomsättning uppgående till 1 771 MSEK (1 207), samt en EBITA uppgående till 163 MSEK (66). Grundare, huvudägare och VD är Thomas Dahlstedt som har en lång erfarenhet av att driva foodservicebolag både som entreprenör (Svenska Försvarsresturanger och Nordrest) och som anställd i stora foodservicebolag (bl a Sodexo, Medirest och Fazer Food Services). För mer information om Nordrest hänvisas till deras pressmeddelande som gått ut idag.

 

- "Vi ser Nordrest som en mycket intressant investering, deras affärsmodell innebär relativt stabila och förutsägbara intäkter och låg kapitalbindning. Men det som kanske gör investeringen mest intressant är deras fokus på entreprenörskap med Thomas Dahlstedt i spetsen. Thomas är en bevisat duktig entreprenör som jag hade förmånen att träffa redan 2006 när han startade Svenska Försvarsrestauranger", säger Martin Zetterström, VD Arbona AB.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Martin Zetterström
VD, Arbona AB (publ)

Telefon: 0733-141406
E-post[email protected]

 

Arbona AB är ett investeringsföretag som skapar värden genom att långsiktigt äga och utveckla små- och medelstora bolag samt bedriva en aktiv kapitalförvaltning. Arbona AB är listat på NGM Nordic SME.


Om Arbona

Webbplats
www.arbona.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Arbona via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn ARBO-A ISIN-kod SE0003210590