REGMAR

Arbona förvärvar GLS Laserstans AB och GLS Henjo AB

Arbona AB (publ) har idag förvärvat GLS Laserstans AB i Gnosjö och GLS Henjo AB i Ljungby ("GLS" eller "Bolagen"). Bolagen har tillsammans cirka 150 anställda och omsatte under 2023 drygt 380 MSEK med en genomsnittlig EBIT-marginal de senaste åren om 8%. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen, men affären genomförs till en marknadsmässig värdering för bolag av denna typ och storlek.

 

GLS är en fullserviceleverantör inom plåtbearbetning inkluderande processer så som laserskärning, stansning, kantpressning, svets, ytbehandling och montering. Bolagen servar en bred kundbas med allt från enskilda komponenter till sammansatta lackerade och monterade slutprodukter.

 

Förvärvet genomförs av Arbonas dotterbolag Arbona Industri AB där sedan tidigare Tyresö Finmekaniska AB och Termodyn Industri AB ingår. Jens Petersson, tidigare ägare till GLS, återinvesterar en del av köpeskillingen i Arbona Industri AB och kommer efter återinvesteringen att äga cirka 20% i Arbona Industri AB. Jens kommer att fortsätta som anställd i gruppen och operativt delta i den fortsatta utvecklingen.

 

Efter förvärvet av GLS så kommer Arbona Industri att, proforma för 2023, ha en omsättning uppgående till cirka 500 MSEK med en EBIT-marginal om cirka 9%.

 

- "Det känns mycket bra att ha hittat en långsiktig partner med jordnära värderingar för att tillsammans fortsätta utveckla GLS och hela gruppen. GLS är redo för nästa steg och passar mycket väl in i Arbonas större industrisatsning", säger Jens Petersson, VD och ägare till GLS.

 

- "Det är riktigt kul och spännande att välkomna GLS och Jens till Arbona Industri. GLS-bolagen är fina och välskötta bolag och vi är väldigt stolta och glada över att de vill ansluta sig till vår industrisatsning. Med Jens och hans team med ombord så har vi nu ännu bättre förutsättningar att fortsätta utvecklingen av Arbona Industri", säger Martin Zetterström, VD Arbona AB.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Martin Zetterström
VD, Arbona AB (publ)

Telefon: 0733-141406
E-post[email protected]

 

Denna information är sådan information som Arbona AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 maj 2024 kl. 13:35 CET.

 

Arbona AB är ett investeringsföretag som skapar värden genom att långsiktigt äga och utveckla små- och medelstora bolag samt bedriva en aktiv kapitalförvaltning. Arbona AB är listat på NGM Nordic SME.

Om Arbona

Webbplats
www.arbona.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Arbona via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn ARBO-A ISIN-kod SE0003210590