Första appen såld i nya versionen av plattformen

Appspotr har tidigare rapporterat om att nya version 3.0 av plattformen är klar och under en tid tillbaka förberetts för att starta försäljning på.  Dotterbolaget Appsales är den första återförsäljaren som nu börjat använda den nya versionen. Vi har idag den stora glädjen att meddela att första kunden sålts in på plattformen.

Kunden är Örnsköldsviks kommun, en kommun med närmare 32 000 invånare som nu utvecklar en app som riktar sig till alla unga människor i kommunen. Appen kommer lanseras under hösten.

Om Appsales affärsmodell

Dotterbolaget Appsales opererar som återförsäljare på Appspotrs plattform. Appsales säljer skräddarsydda appar och färdiga appkoncept som en tjänst (SaaS affärsmodell) till slutkunder inom näringsliv, offentlig sektor och organisationer. Kunderna abonnerar på sina appar genom återkommande månads-, kvartals- eller årsavgifter. Utöver intäkter från app som en tjänst erbjuder man även tilläggstjänster såsom engångsavgifter för produktion av appar samt löpande abonnemangsintäkter för återkommande support, uppdateringar och utbildning. Appsales erbjuder kvalificerade apptjänster med kundunikt mervärde som ger högre marginal än en ren plattformsaffär och lönsamhet redan vid mindre kundvolymer. Relationen mellan Appsales och kunden är långvarig och där möjligheten att öka genomsnittlig intäkt per kund är stor genom återkommande nyförsäljning av nya appar, anpassningar, funktioner, integrationer, design mm i apparna. 

Kommentar från vd Patric Bottne:
- Beställningen är en viktig milstolpe och startskottet på att generera licensintäkter i vår plattformsaffär. Det är också ett betyg på att vår pågående transformering av bolaget där vi går från en teknikdriven organisation till att bli mer kommersiella fungerar. Initialt kommer fokus vara att stödja Appsales som är första återförsäljaren på plattformen med sin kampanj att erbjuda mer moderna, mer avancerade appar baserat på nya version 3.0 till sina befintliga och nya kunder. Nästa steg är att släppa in fler återförsäljare.

För ytterligare information kontakta:

Patric Bottne, VD Appspotr AB (publ)

Mobil: +46 701 46 61 89

E-post: [email protected] 

Om Appspotr

Appspotr erbjuder en plattform med en rik uppsättning verktyg för utveckling och publicering av professionella appar till iOS, Android och webben. Plattformen används av återförsäljare och partners som säljer skräddarsydda appar och färdiga appkoncept som en tjänst till slutkunder inom näringsliv, offentlig sektor och organisationer. Plattformen säljs också direkt till storkunder som har behov av att utveckla och distribuera interna appar inom den egna organisationen. I Appspotr koncernen ingår också Appsales som är en återförsäljare och agerar likt en sådan men tillför också sälj och marknadskunskap till Appspotr. Moderbolaget Appspotr AB har sitt säte i Göteborg. Dotterbolaget Appsales Sweden AB har sitt säte i Stockholm. Det delägda dotterbolaget Appspotr Asia har sitt säte i Hongkong.


Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT-bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen.

Webbplats
www.appspotr.com
Bransch
Teknik

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn APTR ISIN-kod SE0018041097 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Anders Lissåker VD [email protected] +46 (0) 706 931 793