Appspotr inleder strategisk allians med University & College Designers Association (UCDA)

Appspotr och UCDA har tecknat ett avtal där UCDA kommer erbjuda Appspotrs verktyg till sina 1000 medlemmar i USA och Canada.

Appspotrs verktyg kommer att användas under designutbildningar vid de universitet och skolor där medlemmarna är verksamma. UCDA får också tillgång till rabattkoder för sina studenter och lärare som vill publicera sina appar som de skapar under sin utbildning. Alliansen är ett resultat av att Appspotrs verktyg sedan flera år tillbaka har använts av lärare och studenter i utbildningar på universitet i USA. Nu öppnas möjligheten upp för en större användning inom akademin genom samarbetet med UCDA. 

"- Både UCDA och Appspotr riktar sig till professionella kreatörer och båda parter lägger stor vikt vid kvalitét och design. Vi ser precis som UCDA att lärosäten inom design spelar en viktig roll i att utbilda och inspirera nya designers. Att studenter får tillgång till att använda Appspotr inom designutbildningar i USA och Canada är ett sätt för oss att bidra med bra designverktyg för appdesign under utbildningen. Det är också en möjlighet att öka den kommersiella användningen av Appspotr när designstudenter senare utexamineras och börjar arbeta på designbyråer. Då har de sett möjligheterna och enkelheten i att skapa appar med appverktyg likt Appspotr, säger VD Patric Bottne.

- Vi tror starkt på utbildning och att uppmuntra individer att lära sig nya saker. Att nu få ge studenterna möjligheter med ett modernt verktyg för appdesign där de kan utvecklas och förfina sina kunskaper är riktigt skoj. Att ta fram detta samarbete med UCDA och höra deras tidigare positiva erfarenheter av vår tjänst har varit stimulerande. Tillsammans med UCDA kommer vi att utvärdera och vidareutveckla vår tjänst, vilket är viktigt för att ständigt ligga i framkanten inom apputveckling, säger Christina Berntsson, produktchef Appspotr.

För ytterligare information kontakta:

Patric Bottne, VD Appspotr AB (publ)

Mobil: +46 701 46 61 89

E-post: [email protected] 

Appspotr gör det enkelt för privatpersoner och företag att skapa native appar online, utan förkunskaper i programmering. Användaren bygger appen med hjälp av färdiga moduler, skräddarsyr design och innehåll för att sedan publicera den i valfri appbutik. Samtidigt erbjuder Appspotr utvecklare en möjlighet att tjäna pengar på att skapa de moduler som används. Appspotr är kostnadsfritt att använda de 30 första dagarna. Appspotr har 12 anställda och är baserade i Göteborg.


Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT-bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen.

Webbplats
www.appspotr.com
Bransch
Teknik

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn APTR ISIN-kod SE0018041097 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Anders Lissåker VD [email protected] +46 (0) 706 931 793