Appspotr ingår avtal med Play Media Group i Storbritannien

Appspotrs avtal med Play Media Group utökar räckvidden ytterligare för Appspotr 3 på den brittiska marknaden samt öppnar upp en ny marknadsvertikal för plattformen, där restaurangägare kan transformera sin fysiska restaurang till en digital affär som driver engagemang och försäljning hos sina restaurangkunder.

Appspotr och Play Media Group, en framgångsrik digitalbyrå i Storbritannien som levererar olika typer av digitala tjänster, bland annat mobila beställningsappar till restauranger, har ingått avtal där Play Media Group kan börja använda Appspotr 3 för att leverera appar till den brittiska marknaden. 

Efterfrågan på appar växer just nu kraftigt i Storbritannien enligt Play Media Group. Play Media Group har bland annat nått stor framgång i att bygga och leverera mobila beställningsappar för restauranger. Denna typ av app har ökat i omfattning som en följd av Covid-19 där restauranger behöver kunna erbjuda ett covid-säkert sätt att beställa och betala för mat direkt i restaurangen eller för upphämtning eller leverans hemma.

Med Appspotr 3 kan Play Media Group leverera skräddarsydda appar i stor volym till sina kunder snabbare och mer kostnadseffektivt. Plattformen ger den kontroll, skalbarhet och bredd som Play Media Group efterfrågar för sina appleveranser.

Play Media Group har estimerat ett behov av över tvåhundra (200) applicenser i Appspotr 3 inom de närmaste 12 månaderna. Play Media Group har valt att ingå avtal baserat på användning i plattformen där intäkterna växer efterhand som användningen ökar.

Av konkurrensskäl kommenteras inte det specifika avtalet i övrigt. För tillfället anses inte den enskilda affären vara av väsentligt finansiellt värde.

Appspotrs säljorganisation bearbetar kunder (direktkunder och samarbetspartners) som har ett minsta potentiellt framtida värde i Appspotr på 100 000 SEK i årligt återkommande licensintäkter (ARR*) i plattformen.

Kommentar från vd, Appspotr Patric Bottne:

- Sedan någon vecka tillbaka har vi accelererat kundtillströmningen i Appspotr 3 plattformen och på kort tid har vi lyckats etablera fotfäste i Storbritannien. Play Media Group har ett stort behov av Appspotr 3 för sina appleveranser och vi välkomnar särskilt att vi får en stark digitalbyrå som partner i Storbritannien genom Play Media Group. Tillströmmande brittiska kunder i Appspotr 3 efterfrågar hjälp från lokala experter på plattformen. Vi är glada över att välkomna ännu en marknadsledare inom digitala tjänster till Appspotr 3 och vi ser många fantastiska möjligheter på den brittiska marknaden.

För ytterligare information kontakta:

Patric Bottne, VD Appspotr AB (publ)

Mobil: +46 701 46 61 89

E-post: [email protected] 

Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen.
Moderbolaget Appspotr AB har sitt säte i Göteborg. Dotterbolaget Appsales Sweden AB har sitt säte i Stockholm.


Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT-bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen.

Webbplats
www.appspotr.com
Bransch
Teknik

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn APTR ISIN-kod SE0018041097 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Anders Lissåker VD [email protected] +46 (0) 706 931 793