Appspotr globala värvningskampanj inleds

Appspotr har tidigare 2020-03-24 meddelat att man startar sin globala värvningskampanj av nya användare till version 3 i april. P g a COVID-19 fick denna kampanj skjutas fram något och startar istället nu i maj.

Värvningskampanjen inleds nu under maj och pågår under hela året. Initialt riktar bolaget sig till 50 000 st utvalda användare i gamla version 2 och samt 1000 st intresserade återförsäljare som sedan tidigare lämnat intresseanmälan för att få tillgång på nya version 3. Antalet intresseanmälningar har växt starkt under senaste månaden, från 500 st till 1000 st. Målgruppen finns fördelad i upp till 180 länder i hela världen. 

Målet är att med kampanjen nå en konvertering på 10%, dvs värva 5000 st nya användare till plattformen.

Kampanjerbjudandet ger användaren möjligheten att använda plattformen för att bygga och lansera en PWA (Progressive Web App) utan kostnad. Användaren kan lansera fler PWA eller iOS och Android appar mot en kostnad.

Uppgradering till betalande användare sker löpande genom olika aktiviteter både i plattformen och genom kontakt från säljare och supportcenter.

Liknande kampanjer kommer att sjösättas till olika målgrupper under året.

Kommentar från vd, Appspotr Patric Bottne:

- Tyvärr föranledde COVID-19 att vi fick skjuta fram vår planerade värvningskampanj som skulle gått av stapeln i april till nu i maj. Under den perioden har antalet intresseanmälningar ökat med 100%, ett tecken på att just low code verktyg nu är väldigt efterfrågat hos företag som gjort besparingar men inte kan stanna av i sin IT-utveckling. Alla företag och organisationer i hela världen kommer få tillgång att bygga och lansera en PWA gratis hos oss men initialt börjar vi med att vända oss till ett urval av våra användare i version 2, och intresserade återförsäljare och partners globalt som väntat länge och tålmodigt på version 3. Jag är väldigt glad och stolt över att vi nu kan gå ut brett med vår nya version. Med volym av användare, rätt nyckeltal och kompassen i rätt riktning säkerställer vi att utrullningen av version 3 blir lyckad och växer.

För ytterligare information kontakta:

Patric Bottne, VD Appspotr AB (publ)

Mobil: +46 701 46 61 89

E-post: [email protected] 

Om Appspotr

Appspotr erbjuder en plattform med en rik uppsättning verktyg för utveckling och publicering av professionella appar till iOS, Android och webben. Plattformen används av återförsäljare och partners som säljer skräddarsydda appar och färdiga appkoncept som en tjänst till slutkunder inom näringsliv, offentlig sektor och organisationer. Plattformen säljs också direkt till storkunder som har behov av att utveckla och distribuera interna appar inom den egna organisationen. I Appspotr koncernen ingår också Appsales som är en återförsäljare och agerar likt en sådan men tillför också sälj och marknadskunskap till Appspotr. Moderbolaget Appspotr AB har sitt säte i Göteborg. Dotterbolaget Appsales Sweden AB har sitt säte i Stockholm. 


Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT-bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen.

Webbplats
www.appspotr.com
Bransch
Teknik

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn APTR ISIN-kod SE0018041097 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Anders Lissåker VD [email protected] +46 (0) 706 931 793