Aerowash får genombrottsorder på fem tvättrobotar från amerikansk distributör

Aerowash har fått en order på fem stycken tvättrobotar modell AW12 från bolagets amerikanska distributör - U.S. Aviation Services. Ordervärdet uppgår till 1 410 000 euro. Av de fem tvättrobotarna kommer fyra att säljas vidare och en kommer att användas för demonstrationer och marknadsföring på den amerikanska marknaden. Demosystemet kommer att levereras under första kvartalet 2019 och då testas och driftsättas i lokal miljö. De övriga fyra tvättrobotorna beräknas levereras under andra kvartalet 2019.

"Det är mycket glädjande att U.S. Aviation Services lägger en beställning på fem tvättrobotar totalt. Vi har tillsammans med dem analyserat och bearbetat den amerikanska marknaden i två års tid. Lyckade demonstrationer av AW12 för ett antal amerikanska slutanvändare har ökat intresset bland dessa kunder. Vi kan nu se att den marknadsbearbetningen börjar ge resultat. Den amerikanska marknaden har en fantastisk potential och innefattar både en civil och militär del. Jag ser fram emot ett långvarigt samarbete med U.S. Aviation Services." säger Niklas Adler, VD för Aerowash.

Kort om U.S. Aviation Services

U.S. Aviation Services är ett servicebolag som har samarbeten med ett sju större amerikanska flygbolag inklusive Delta och United. Bolaget har 850 anställa på tolv olika platser i USA. Bolaget utför tjänster på över 300 flyg per dag.

MAR

Denna information är sådan information som Aerowash AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 november 2018.

Tel: 073-679 39 37
E-post: [email protected]

Hammarby Fabriksväg 23, 120 30 Stockholm

www.aerowash.com

Aerowash erbjuder produkter, lösningar och tjänster för exteriör tvätt av flygplan. Bolaget har utvecklat en produktportfölj bestående av automatiserade tvättrobotar som förkortar tvättprocessen med upp till 60 procent i jämförelse med gängse manuell metod mätt i tidsåtgång vilket genererar besparingar för flygbolag och flygplatser.

Bifogade filer

Aerowash_Pressrelease.pdf

Om Aerowash

Aerowash utvecklar och säljer innovativa och effektiva system för utvändig tvätt av flygplan. 

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn AERW-B ISIN-kod SE0009346299

IR-Kontakt

Niklas Adler VD [email protected] +46 73 679 39 37