REGMAR

Aerowash erhåller genombrottsorder i Förenade arabemiraten

Aerowash har erhållit en order för leveranser till Förenade arabemiraten värd motsvarande 85 miljoner kronor. Beställningen av Bolagets flygplanstvätt, modell AW3, kommer från Economic Group Holdings ("EGH-gruppen").

"Det är ett fantastiskt genombrott för bolaget och vårt unika drywash-koncept. De goda kundupplevelserna från uppstarten i Indien var helt avgörande för att stänga denna för oss enorma affär", säger vd Niklas Adler.

Leveranserna ska påbörjas och slutföras under nästa år.

"Nu väntar ett gediget men stimulerande arbete med att skala upp produktionen för att kunna möta efterfrågan. Vi behöver bland annat stärka organisationen och jobba än tätare inpå leverantörerna", säger Niklas Adler.

Köparen har åtagit sig att ställa ut oåterkallelig remburs ("irrevocable Letter of Credit") till förmån för Aerowash på hela ordervärdet.

Om EGH-gruppen

EGH-gruppen grundades 2005 och har verksamhet i Mellanöstern, Afrika och Asien. Det är ett diversifierat familjeägt multinationellt företag som opererar inom ett flertal branscher, däribland framstående verksamhet inom transportsektorn. Gruppen är baserad i Dubai, Förenade arabemiraten.

Denna information är sådan som Aerowash är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-08-30 07:34 CET.

Tel: 073-679 39 37
E-post: [email protected]

Krickvägen 22, 803 09 Gävle

www.aerowash.com

Aerowash erbjuder produkter, lösningar och tjänster för exteriör tvätt av flygplan. Bolaget har utvecklat en produktportfölj bestående av automatiserade tvättrobotar som förkortar tvättprocessen med upp till 60 procent i jämförelse med gängse manuell metod mätt i tidsåtgång vilket genererar besparingar för flygbolag och flygplatser.


Om Aerowash

Aerowash utvecklar och säljer innovativa och effektiva system för utvändig tvätt av flygplan. 

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn AERW-B ISIN-kod SE0009346299

IR-Kontakt

Niklas Adler VD [email protected] +46 73 679 39 37