Zesec lanserar unik styrenhet för elektriska lås i entréportar och digitala leveransboxar

Zesec meddelar att bolaget lanserar en egenutvecklad digital styrenhet för elektriska lås med mycket snabb responstid vid upplåsning och flexibel trådlös kommunikation via 4G, wifi och bluetooth. Produkten förenklar leverans av Zesecs patentsökta tjänst "digital porttelefoni" till fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar, men den passar även för exempelvis parkeringsgarage, leveransboxar och obemannade butiker.

Styrenheten har utvecklats då Zesec inte har kunnat hitta en redan existerande produkt som uppfyller bolagets krav på flexibla kommunikationsmöjligheter, enkel installation och en god användarupplevelse. Utöver att den egenutvecklade produkten uppfyller dessa krav kan Zesec sälja den till ett konkurrenskraftigt pris tack vare en genomarbetad design som möjliggör en kostnadseffektiv tillverkningsprocess hos en asiatisk partner.

- Den här styrenheten förstärker vårt tjänsteerbjudande och stödjer vår grundläggande affärsidé att digitalisera fastigheter och bygga en digital infrastruktur som möjliggör exempelvis förbättrade hemleveranser. Dessutom öppnar den upp fler marknadssegment för oss där elektriska lås används. Det gäller både traditionella branscher som parkeringsgarage och innovativa, snabbväxande segment som digitala leveransboxar, säger Zesecs COO Thomas Rejmell.

Styrenheten välkomnas av aktörer på marknaden, och Zesec ser att den redan från start skapar nya affärer för bolaget.

- Vi upplever att det här är en unik produkt som hittills har saknats på marknaden. Som installatör och återförsäljare är det viktigt att den tekniska installationen och driftsättningen är enkel. Tid är pengar och Zesecs styrenhet hjälper både oss och våra kunder, säger Johan Tellnor grundare och delägare på NilAx Security AB.

Utöver att förstärka Zesec erbjudande idag så bidrar den nya produkten även med en viktig pusselbit till bolagets internationella expansionsplaner.

- Vi kan nu erbjuda en både digital och fysisk helhetslösning som är universell och fungerar över hela världen. Det gör att vi enklare kan skala upp vår affär på fler marknader, samtidigt som vi får en bättre stabilitet och kontroll över vårt erbjudande både idag och i framtiden, säger Zesecs VD Magnus Gilborne.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Magnus Gilborne, VD på Zesec of Sweden (publ)
[email protected]
+46 70 375 40 74

Om Zesec
Med Zesec flyttar nycklarna in i mobilen, vilket gör att du inte behöver vara fysiskt på plats för att öppna dörren, ha nyckeln med dig eller släppas in av någon via porttelefon. Med vår plattform ska vi underlätta för alla som behöver en nyckel till en dörr utan att behöva åka omvägar som i sin tur leder till trängsel i trafiken och onödigt utsläpp i städerna. Need it - Want it - Send it, Get a key in seconds.

Mangold Fondkommission AB är bolagets mentor och kan nås på telefon +46 8 5277 5020

Om NilAx Security AB
NilAx erbjuder säkerhetstekniska lösningar för företag och fastigheter. Med över 20 års erfarenhet kan bolaget allt inom installation av passersystem, till kameror och larmsystem. De jobbar med de senaste tekniska lösningarna för att kunna erbjuda det bästa till sina kunder.


Om Avsalt Group

Webbplats
avsalt.com

Prenumerera

Få löpande information från Avsalt Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic SME Kortnamn AVSALT ISIN-kod SE0015812540