Mentimeters HR-team vinner Human Growth Award 2020

Juryn för Human Growth Award, instiftat av Wise Group, utnämner Mentimeters HR-team till Årets HR-team.

38 kvalificerade nomineringar mynnade efter en grundlig juryprocess ut i finalistteamen Fastighetsägarna Service, Mentimeter och Siemens.

- 2020 är ett år som utmanat alla och därför kändes det självklart för oss på Wise Group att fortsätta lyfta HR team som inspirerar. Gemensamt för årets tre finalistteam är att de tagit fasta på och hämtat kraft från teamets samlade kompetenser. Med fokuserat driv har teamen prioriterat att utforska modiga initiativ som skapar mervärde och engagemang utifrån respektive bolags förutsättningar, säger Nathalie Berthelius, HR-och kulturchef, Wise Group.

Årets jury bestod av 2019 års finalistteams ledare Paulina Ekvall (BillerudKorsnäs) och Hannah Schultz (ICA CoE Learning). Prisutdelningen i regi av Wise Group sändes digitalt från House of Wise med cirka 600 gäster, primärt med HR-bakgrund.

- Sett till "new ways of working" så utmanar det här teamets sammansättning i sig. De vill helhjärtat fokusera på kulturen och medarbetarupplevelsen; inte på mer traditionella HR-processer som är något de istället lägger ut på externa bolag som blir en förlängd arm till teamet. Med en egen kock för att skapa samhörighet på kontoret, tre veckors onboarding med tyngdpunkt på kulturen, en årlig-en-månads-offsite där hela kontoret byter geografisk plats med mera så sticker Mentimeters HR team ut hakan i både det lilla och stora. Att jobba på Mentimeter ska vara en formativ och extraordinär upplevelse och under rekryteringsprocesserna djupdyker man i matchningsgrad med kärnvärderingarna. Med en psykologisk trygghet som motivation uppmuntras självledarskap skarpt och beslut tas närmast de som har insikt. Mentimeter som produkt används frekvent för att inhämta tankar och åsikter från medarbetarna. Vi i juryn vill lyfta det helhjärtade engagemanget i att skapa en inkluderande arbetsplats, inte minst för alla medarbetare som flyttat till Sverige för sin anställning på Mentimeter. HR teamet främjar informella nätverk och stärker relationer för ökat engagemang, lycka och innovationsgrad. Dessutom bjuds familjer och vänner ofta in till de variationsrika eventen - för att skapa ännu fler kontaktytor, lyder juryns motivering.

Kriterier för nomineringen var hållbar kultur (främja energi, innovation, lust och glädje i organisationen genom sitt sätt att vara och arbeta) och innovationsdriv (tänka nytt för att frigöra kraft hos medarbetarna och organisationen). Ett särskilt fokus för året var initiativ kopplat till nya arbetssätt.

Läs mer om priset och ta del av den inspelade sändningen där finalistteamen berättar om initiativen som tog dem till final: www.humangrowthaward.com

Nathalie Berthelius, HR-och kulturchef Wise Group AB (publ) Tel +46 768 43 12 54
e-post: [email protected]

Wise Group är en familj av specialistbolag inom rekrytering, konsulttjänster och digitala produkter som hjälper företag att nå sin fulla potential genom att sätta människan i centrum. Vi är en nordisk aktör med global räckvidd, med kunder i över 60 länder, och kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors. Wise Group är noterad på Nasdaq Stockholms Small Cap-lista.

www.wisegroup.se


Om Wise Group

Wise Group är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/personalområdet.

Webbplats
www.wisegroup.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Wise Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn WISE ISIN-kod SE0007277876

IR-Kontakt

Tobias Berglund VD Wise Group AB och VD Wise Consulting AB [email protected]
Elisabet Jarnbring CFO [email protected]