Jonas Weckström befordras till chef för Wise Finland

Utvecklingen för Wise Groups finska dotterbolag är trots Coronapandemin positiv. Som en utökad satsning befordras tidigare Commercial Director Jonas Weckström till chef för Wise Finland och även till VD i det största finska dotterbolaget K2 Search Oy. Tillträdet sker idag den 1 december 2020. Jonas Weckström axlar därmed ansvaret för den lokala ledningen i Finland och övriga varumärken Wise HR Consulting Oy, Wise IT Oy och SalesOnly Oy. Jonas Weckström rapporterar till koncernchefen Ingrid Höög, Wise Group AB (Publ).

- "Jonas Weckström har sedan i våras haft ett delegerat mandat att leda och styra den finska verksamheten tillsammans med befintlig ledning bestående av landschefer för våra finska dotterbolag. Resultatet är positivt och trenden god.

Vi väljer därför att formalisera detta genom att utse vår första finska VD på plats i Helsingfors. Jonas har mitt fulla förtroende. Denna utveckling ligger i linje med vår strategi med nordisk räckvidd och lokal närvaro och jag ser fram emot att följa utvecklingen i den finska affären under hans ledning", säger Ingrid Höög, Koncernchef Wise Group.

Såsom beskrivits i delårsrapporten för det tredje kvartalet 2020 har Wise Finland vuxit med 47% jämfört med 2019 och rörelsemarginalen är drygt 11 procent hittills i år. Det är särskilt inom segmentet Rekrytering och konsultuthyrning representerade av Wise IT, K2 Search och SalesOnly som tillväxten har varit god. Även Wise HR Consulting har vuxit. Den finska verksamheten utgör nu 4 procent av Wisekoncernens omsättning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ingrid Höög vd och koncernchef Wise Group AB (publ)
Tel +46 765 25 90 05, e-post: [email protected]

Nathalie Berthelius, HR chef Wise Group AB (publ)
Tel: +46 768 43 12 54, e-post: [email protected]

Wise Group är en familj av specialistbolag inom rekrytering, konsulttjänster och digitala produkter som hjälper företag att nå sin fulla potential genom att sätta människan i centrum. Vi är en nordisk aktör med global räckvidd, med kunder i över 60 länder, och kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors. Wise Group är noterad på Nasdaq Stockholms Small Cap-lista.

www.wisegroup.se

Bifogade filer

PRM-JW-20201201-final.pdf

Om Wise Group

Wise Group är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/personalområdet.

Webbplats
www.wisegroup.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Wise Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn WISE ISIN-kod SE0007277876

IR-Kontakt

Tobias Berglund VD Wise Group AB och VD Wise Consulting AB [email protected]
Elisabet Jarnbring CFO [email protected]