Gröna Lunds HR-team är årets vinnare av Human Growth Award 2018.

Juryn för Human Growth Award, instiftat av Wise Group, utnämner Gröna Lunds HR-team till Årets HR-team.

- Med priset vill vi lyfta fram det mest innovativa HR-teamet och inspirera resten av HR- Sverige genom att dela vidare initiativen. Vi är därför glada att nu kunna lyfta och berätta om Gröna Lunds HR-teams lekfulla, normutmanande, affärsmedvetna och inspirerande tillvägagångssätt där de realiserar medarbetares drömmar både sett till att det för många är första arbetet, men också sett till den snabba karriärförflyttningen som erbjuds de med rätt attityd och driv, säger Nathalie Berthelius, HR-och kulturchef Wise Group.

HR-teamet håller kvällsöppet för att matcha sina "artisters" arbetstider. Med 10.000 ansökningar per säsong där merparten står inför sitt första arbete är tempot högt och den positiva kandidatupplevelsen av yttersta vikt. Digitalt servicetest i rekryteringsprocessen parerar både diskriminering och verkar resurseffektivt. Teamet har aktivt sporrat nyanlända att söka och konstaterar att "Gröna-lund-svenskan" som infinner sig under säsongen räcker långt när det viktigaste hos artisterna är att vara serviceinriktade. De agerar inte insatsintensivt, utan långsiktigt. Medarbetare med funktionsvariation erbjuds direkt en anställning och under vintersäsongen då parken är stängd blir parkens kök i samarbete med Tillväxtverket utbildningslokaler för att attrahera fler kockar. Återvändarsifforna talar för sig själva, där 800 artister återvänder nästa säsong. På så sätt förverkligas också många drömmar där flera går in i ansvarstjänster, vilket även speglar HR-teamet där de flesta kommer med praktisk erfarenhet från driften.

37 kvalificerade nomineringar mynnade efter en grundlig juryprocess ut i årets finalister; Gröna Lund, KRY och Sveriges Radio, som vi alla med detta vill gratulera.

Årets jury bestod av 2017 års finalister Rusta (Jozef Khasho), Santander Consumer Bank (Åsa Dammert) och vinnare Nordic Choice Hotels (Ann Mårder).

Läs mer på www.humangrowthaward.com

Stockholm 2018-11-06

För ytterligare information kontakta:

Nathalie Berthelius, HR-och kulturchef Wise Group AB (publ) Tel +46 768 43 12 54
e-post: [email protected]

Wise Group AB (publ) är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/Personalområdet. Wise Group har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors. Aktien handlas på Nasdaq Stockholm, Small Cap. www.wisegroup.se


Om Wise Group

Wise Group är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/personalområdet.

Webbplats
www.wisegroup.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Wise Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn WISE ISIN-kod SE0007277876

IR-Kontakt

Tobias Berglund VD Wise Group AB och VD Wise Consulting AB [email protected]
Elisabet Jarnbring CFO [email protected]