Arlas Paulina Ekvall kammar hem utmärkelsen årets HR-chef

Juryn i Human Growth Award har valt 2015 års förebild och inspiratör
Vinnaren offentliggjordes idag, den 3e november 2015, under festliga former på konferensen Passion HR på Rival. Slutstriden stod mellan finalkandidaterna Charlotte Wernros, K-Rauta, Mattias Segelmark, 3, Paulina Ekvall, Arla och Sofia Birk, Solna Stad. Ekvall drog det längsta strået med sitt obändiga affärsfokus och smittande energi.

Juryns medlemmar Katarina Berg, Global HR-chef Spotify, Fredrik Johnson, grundare av HR Sverige och head of Global Talent Management på Spotify, Anne-Marie Andric, Chief HR Officer Bisnode, Lena Noaksson, vd Wise Consulting plockade fram de fyra slutkandidaterna bland de femtio nomineraringar som kommit in. Efter detta gjorde Wise Groups koncernchef Roland Gustavsson tillsammans med utvalda kollegor djupintervjuer och vd-referenstagning och valet föll på Paulina Ekvall.

- Paulina Ekvall är en förebild på många sätt, hon kunde visa rejäla förändringar hon drivit igenom i en komplex organisation. Hon är en modern HR-chef med ett tydligt affärsfokus, hon har kraft i sitt genomförande men är också både kommunikativ och inspirerande som person. Arbetet med Human Growth Award har gjort mig ännu mer stolt över vår bransch, det finns så många affärsdrivande HR-chefer som gör verklig skillnad där ute. Att få lämna över priset till årets HR-chef Paulina är en stor ära, säger Roland Gustavsson, koncernchef på Wise Group som står bakom den nya utmärkelsen.

- Vi upplever att det funnits en längtan efter att lyfta fram det viktiga arbetet HR-chefer gör i ett starkare rampljus. Engagemanget från de nominerade och deras vd:ar och kommunordförande i Sofia Birks fall, tillsammans med det starka underlaget i antalet högkvalitativa nomineringar redan första året, visar just det. Det har varit en svår, rolig och inspirerande uppgift att vara del av juryn. Paulina är en fantastisk förebild och HR-chef, säger Anne-Marie Andric, Chief HR Officer Bisnode, jurymedlem och prisutdelare Human Growth Award 2015.

Paulina Ekvall har varit Senior HR Director på Arla sedan 1,5 år. Senast kommer hon från Unilever där hon var HR VP Nordic och dessförinnan i liknande positioner på Johnson&Johnson, Pfizer Consumer Healthcare och Kriminalvården. Ekvall är utbildad vid Lunds Universitet samt Universitetet i Kapstaden.

Motiveringen lyder: Med sitt starka intresse för affären och människor samt sin unika energi har Paulina i stor utsträckning bidragit till Arlas förbättrade resultat. Hon har genom sitt tydliga engagemang och sin kunskap, som är grundad på gedigen erfarenhet, målmedvetet stärkt organisationens medarbetar- och kundfokus. Detta har, tillsammans med ett framgångsrikt drivet förändringsarbete, på kort tid lett till tydliga ekonomiska resultat.

Kontakt
Roland Gustavsson, koncernchef, Wise Group AB, [email protected], 070-4312906
Elisabet Wohlfahrt, kulturchef, Wise Group AB, [email protected], 0705-246544

Om Wise Group
Vi brinner för försprång genom människor. Just därför startar och utvecklar vi specialistbolag inom HR, rekrytering och konsultuthyrning.
Vår vision är att Wise Group ska vara en internationell koncern där varje medarbetare har den roligaste tiden i sin karriär och varje dotterbolag är kundernas självklara val.


Om Wise Group

Wise Group är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/personalområdet.

Webbplats
www.wisegroup.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Wise Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn WISE ISIN-kod SE0007277876

IR-Kontakt

Tobias Berglund VD Wise Group AB och VD Wise Consulting AB [email protected]
Elisabet Jarnbring CFO [email protected]