9 av 10 företagsledare rapporterar kompetensglapp i sina säljorganisationer

SalesOnly, ett bolag inom Wise Group, specialiserar sig på rekrytering och uthyrning av säljkompetens och har i tio år samarbetat med det svenska forskningsinstitutet Mercuri International Research (tidigare ProSales). Den 18 november släpper de tillsammans forskningsrapporten The Future State of Sales Skills - en kartläggning av framtidens försäljning.

Studien har undersökt kompetensgapet hos dagens säljorganisationer och kartlagt vilka kompetenser och säljegenskaper som kommer att efterfrågas på marknaden i framtiden. Resultatet av studien baseras på intervjuer med över 1000 globala företagsledare från ett brett spektrum av branscher.

Studiens resultat visar bland annat:

  • 9 av 10 VD:ar och försäljningschefer rapporterar kompetensglapp i sina säljorganisationer
  • Var tredje säljare och säljchef saknar rätt kompetens för framtiden
  • För 9 av 10 företag är det en utmaning att rekrytera och attrahera rätt kompetens till marknad och sälj

"Den digitala omställningen som accelererats de senaste åren har påverkat och fortsätter att påverka hela säljlandskapet. Resultatet av studien bekräftar den verklighet vi ser i vårt dagliga arbete med rekrytering av säljare och säljledare. Köp- och säljbeteenden förändras och företagen har svårt att hänga med. I den här rapporten finns viktiga insikter som företagen behöver ta med sig för att säkra kompetensförsörjning och konkurrenskraft både nu och i framtiden." säger Jenny Berge, VD på SalesOnly.

"Framtidens försäljning blir alltmer komplex och mångfacetterad. Därför behövs också mer forskning och studier om vad som skapar framgång i turbulenta affärsmiljöer. I vårt samarbete med SalesOnly vill vi bättre förstå vilka kompetenser som kommer att krävas och hur det framtida rekryteringsbehovet ser ut. Något som är gynnsamt för alla parter i näringslivet" säger Henrik Larsson-Broman, forskare på Mercuri International Research.

Rapporten släpps i samband med The Sales Conference den 18 november.

För ytterligare information kontakta:
Jenny Berge, VD SalesOnly AB
Tel: +46 760 00 18 97, e-post: [email protected]

Ingrid Höög, VD och Koncernchef Wise Group AB
Tel:+46 765 25 90 05, e-post: ingrid,[email protected]

Wise Group är en familj av specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning, HR konsulting & ledarutveckling som hjälper företag att nå sin fulla potential genom att sätta människan i centrum. Vi är en nordisk aktör med global räckvidd, och lokal närvaro genom våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors. Wise Group är noterad på Nasdaq Stockholms Small Cap-lista.

www.wisegroup.se


Om Wise Group

Wise Group är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning och HR/personalområdet.

Webbplats
www.wisegroup.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Wise Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn WISE ISIN-kod SE0007277876

IR-Kontakt

Tobias Berglund VD Wise Group AB och VD Wise Consulting AB [email protected]
Elisabet Jarnbring CFO [email protected]