Unibap lanserar förserie av IVS-70 - intelligent maskinseende för smarta fabriker och avancerad robotik

Unibap AB (publ) lanserar en förserie av plattformen Intelligent Vision System 70 (IVS-70) enligt tidigare förmedlad tidplan. Test- och utvärderingsenheter finns nu tillgängliga efter framgångsrik förtestning och inom kort levererar Unibap förserieenheter till partner och pilotprojekt för tillämpningsanpassning. Fullständig testning och volymtillverkning är planerad till hösten 2017.

- Jag är mycket stolt över våra medarbetare som har arbetat hårt för denna lansering. Det här är hjärtat i vår vision - att göra det enkelt för såväl små som stora företag att ta del av kraften i artificiell intelligens, maskinseende och autonoma system, säger Fredrik Bruhn, vd på Unibap.

Unibaps intelligenta maskinseende förbättrar produktiviteten i smarta fabriker och avancerade robotiktillämpningar genom att kombinera tillförlitlighet från rymddatorer med lokal, artificiell intelligens (AI). För Unibaps kunder kan IVS-70 förenkla automatisering och övergång till Industri 4.0.

IVS-70 är marknadens första integrerade, robusta system för 3D-seende, med lokal artificiell intelligens. Systemet består av en inbyggd hård- och mjukvaruplattform med miljöklassning upp till IP65 för ruggade tillämpningar. Unika förmågor hos IVS-70 inkluderar snabb elektronisk styrning av objektiven med varierbart fokus från 12 cm till oändlighet, samt lokala optimerade AI-algoritmer på en heterogen beräkningsplattform. Typiska tillämpningar är intelligent industriell automation, intelligent 3D-seende, maskinseende, verktygsinspektion, jordbruksrobotik, servicerobotar och autonom övervakning.

- IVS-70 utgör grunden för Unibaps framtida utveckling av nya produkterbjudanden kring intelligent tillverkning. Med IVS-70 når vi den stora och snabbväxande marknaden för autonoma robotar och smarta fabriker. Vi ger blinda industrirobotar förmågan att se och navigera säkert, med minimal påverkan på befintlig mjukvara och installation, säger Lars Asplund, CSO på Unibap.

IVS-70 stödjer Unibaps Deep Delphi mjukvarumiljö och delar plattform med Unibaps rymdbeprövade produktfamilj SpaceCloud. SpaceCloud ger IVS-70 avancerade funktioner för realtidsövervakning och möjlighet till fjärrunderhåll med mjukvaruuppdateringar.

IVS-plattformen är utrustad med dubbla 5,2 megapixel CMOS-sensorer med global slutare och industriella gränssnitt som dubbla IEEE 802.3 Gigabit Ethernet, IEEE 802.11at Power-over-Ethernet, alternativ 10 V-60 V DC likspänningsmatning, Controller Area network (CAN) 2.0b, USB, externa ingångar och utgångar samt M12-kontakter (på industriella enheter). IVS innehåller även en tröghetsnavigeringssensor med nio frihetsgrader (accelerometrar, gyron, magnetometer) för stöd till rörelsestyrning och bildseende. Systemet kan även förses med en kraftfull LED-belysning för att förbättra ljussättning och färgtemperatur. Intern lagringsmöjlighet på solid-state drive (SSD) gör det möjligt att använda systemet utan nätverk.

IVS-plattformen är interoperabel med Unibaps molntjänst för prestandaövervakning och träning av djupinlärning samt lokala industriella nätverk. Plattformen erbjuder även fristående AI-förmågor som minskar komplexiteten vid integration. Unibaps Deep Delphi mjukvarumiljö inkluderar många öppen källkodsbibliotek och industristandarder, bland annat Linux, Robotic Operating System (ROS), Open Computer Vision (OpenCV), Caffe, Torch, Vulkan™ 1.0, OpenCL® 1.1+, OpenGL® 4.5+). Beräkningskärnan utvecklas tillsammans med AMD® och Microsemi® och använder AMD® G-series SOC generation 2 x86 samt Microsemi® SmartFusion2™ FPGA med ARM® Cortex® M3-processorer och grafikkort. Kraftförbrukningen är mindre än 30 W och vikten för en IVS-70 med elektriskt styrd optik är ungefär 2 000 gram.

2017-08-16

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bruhn
Verkställande direktör Unibap AB (publ)
[email protected]
+46 70 783 32 15

Denna information är sådan information som Unibap AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 augusti 2017 klockan 08.00 CET.

Kort om Unibap Unibap är ett modernt IT-bolag som ligger i framkant med integration av AI-lösningar och robotik. Bakgrunden till Unibap är erfarenheter från mångårig utforskning av rymden, av tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar. Grundarna kombinerar forskning och industriell erfarenhet för att utveckla en AI-hjärna som kan användas för intelligenta automations- och robotiksystem med nyindustrialisering och effektivisering i tillverkarleden, i såväl stora som små företag. Bolaget handlas på marknaden Nasdaq First North under ticker UNIBAP.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida www.unibap.com.

Mangold Fondkommission AB, tel. +46 8 5030 1550, är Bolagets Certified Adviser.


Om Unibap

Bolaget är ett modernt IT-bolag som ligger i framkant med integration av AI-lösningar och robotik. Unibap digitaliserar industrins produktion och tillverkning genom att göra blinda robotar seende i kombination med mänskliga förmågor för kvalitetsavsyning och automatisering. Bakgrunden till Unibap är erfarenheter från mångårig utforskning av rymden, av tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar.

Webbplats
www.unibap.com

Prenumerera

Få löpande information från Unibap via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn UNIBAP ISIN-kod SE0009606809 Certified Adviser FNCA