REG

Unibap: Idag inleds nyttjandeperioden för Unibaps teckningsoptioner av serie 2023/2024 (TO 3)

Idag inleds nyttjandeperioden för Unibap AB (publ):s ("Unibap" eller "Bolaget") teckningsoptioner av serie 2023/2024 ("TO 3"). Nyttjandeperioden löper under perioden från och med den 17 september 2024 till och med den 1 oktober 2024. Sista dag för handel med teckningsoptioner av serie TO 3 vid Nasdaq First North Growth Market är den 27 september 2024. Teckningskursen för teckning av aktier genom nyttjande av teckningsoptioner av serie TO 3 har fastställts till 1,97 SEK per aktie.

Unibap genomförde under hösten 2023 en företrädesemission av units som tecknades till 100 procent. Varje unit bestod av tio (10) aktier och tre (3) teckningsoptioner av serie TO 3 i Unibap. En (1) teckningsoption av serie TO 3 ger rätt att teckna en (1) ny aktie i Unibap. Teckningskursen för teckning av aktier med stöd av teckningsoptionerna ska motsvara 70 procent av den genomsnittliga volymvägda betalkursen för Bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market under perioden 2 september 2024 till och med den 13 september 2024. Således är teckningskursen fastställd till 1,97 SEK per aktie.

Teckningsoptioner av serie TO 3 i sammandrag
Varje teckningsoption av serie TO 3 ger rätt att teckna en (1) ny aktie i Bolaget under perioden 17 september 2024 till och med den 1 oktober 2024. Teckningskursen vid teckning av aktier med stöd av teckningsoptioner av serie TO 3 uppgår till 1,97 SEK per aktie (motsvarande 70 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen för Bolagets aktie under perioden från och med den 2 september 2024 till och med den 13 september 2024). För det fall samtliga teckningsoptioner av serie TO 3 nyttjas för teckning av aktier tillförs Bolaget cirka 17,3 miljoner SEK före emissionskostnader.

Vid fullt nyttjande av samtliga 8 803 755 teckningsoptioner av serie TO 3 kommer Bolagets aktiekapital att öka med 1 190 477,343942 SEK.

Fullständiga villkor för teckningsoptioner av serie TO 3 finns tillgängliga på Unibaps webbplats:  https://investor.unibap.com/media/211883/unibap_-_villkor_fo-r_teckning_av_uniba.pdf.

Hur teckningsoptionerna nyttjas
Förvaltarregistrerade teckningsoptioner (depå)
Teckning och betalning av nya aktier, genom nyttjande av teckningsoptioner av serie TO 3, ska ske till respektive bank eller annan förvaltare där teckningsoptionerna är registrerade. Teckning och betalning ska ske enligt de instruktioner som tillhandahålls av varje sådan bank eller förvaltare. Vänligen notera att detta bör ske i god tid före den 1 oktober 2024, då olika förvaltare har olika handläggningstider.

Direktregistrerade teckningsoptioner (VP-konto)
Ingen inbetalningsinstruktion kommer att skickas ut. Teckning ska ske genom samtidig kontant betalning enligt instruktioner på anmälningssedeln. Teckningsoptionerna ersätts därefter med interimsaktier i väntan på registrering vid Bolagsverket. Anmälningssedel med instruktion för betalning finns tillgänglig på Bolagets webbplats, https://unibap.com/, och på Aktieinvest FK AB:s webbplats, https://www.aktieinvest.se/.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Åman
VD

[email protected]

+46 70 821 00 51

 Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2024-09-17 8:00 CEST.

Kort om Unibap

Unibap är ett högteknologiskt företag som erbjuder avancerade lösningar för Edge Computing och Cloud Computing i rymden. Vårt SpaceCloud® erbjudande består av hårdvara, mjukvara samt tjänster som transformerar rymdindustrin genom att etablera en ny standard för AI- och molnlösningar i satelliter. Bolagets kvalitetsledningssystem är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015. Bolaget är noterat vid Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida unibap.com.

FNCA Sweden AB är Bolagets Certified Adviser.


Om Unibap

Bolaget är ett modernt IT-bolag som ligger i framkant med integration av AI-lösningar och robotik. Unibap digitaliserar industrins produktion och tillverkning genom att göra blinda robotar seende i kombination med mänskliga förmågor för kvalitetsavsyning och automatisering. Bakgrunden till Unibap är erfarenheter från mångårig utforskning av rymden, av tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar.

Webbplats
www.unibap.com

Prenumerera

Få löpande information från Unibap via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn UNIBAP ISIN-kod SE0009606809 Certified Adviser FNCA