REG

Fredrik Bruhn lämnar VD posten och tar rollen som bolagets Chief evangelist i digital transformation

Unibaps VD och medgrundare Fredrik Bruhn kommer att lämna posten som VD för att kunna fokusera på strategiska samarbeten inom rymd och industri.

Unibap har sett ett stort växande intresse kring företagets rymdmolntjänster SpaceCloud och vi slutlevererar inom kort datorlösningen till NASA HYTI satellitmission. Sedan början av 2020 har vi även arbetat med att förfina vårt Spacecloudramverk tillsammans med Europeiska Rymdstyrelsen (ESA). Dessa två projekt har lagt grunden till att vi nu kan bygga vårt digitala ekosystem runt SpaceCloud. Då vi har en global kundbas är Fredriks unika kompetens och erfarenhet inom AI, digitalisering och avionik avgörande för storskaliga samarbeten inom både industri och rymd.

- Mina fem år som VD har varit oerhört lärorika och jag är stolt över att jag och mitt Team tagit bolaget från idé, notering och fram till där vi är idag. Nu ser jag framemot att tillsammans med ny VD och hela Unibaps Team få förverkliga min vision om att ta molnet till rymden och att på riktig skapa rymdhistoria. The sky is not the limit så nu kör vi, säger Fredrik Bruhn

- Styrelsen stödjer Fredriks beslut om att lämna VD-posten och det är för bolaget helt rätt att Fredrik till hundra procent kan fokusera på rymd, digitalisering och att möjliggöra nya affärsmodeller hos våra kunder. Fredrik kommer även fortsatt att ha en mycket central roll i bolaget och kvarstår även som styrelseledamot, säger Hans Enocson, styrelseordförande i Unibap.

Fredrik Bruhn kommer att kvarstå som VD fram till dess att ny VD är rekryterad och på plats.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bruhn

Verkställande Direktör

[email protected]

+46 70 7833215

Kort om Unibap

Unibap är ett högteknologiskt företag som vill automatisera och effektivisera industrin och rymdfart. Med smarta lösningar baserade på AI och robotik vill vi höja kvaliteten och öka produktiviteten för våra kunder samt eliminera farliga arbetsuppgifter som i dag utförs manuellt. Unibap arbetar för att ha en positiv inverkan på både samhälle och miljö. Bolagets kvalitetsledningssystem är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015. Bolaget är noterat vid Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida unibap.com.

FNCA Sweden AB, +46 8-528 00 399, [email protected], är Bolagets Certified Adviser.


Om Unibap

Bolaget är ett modernt IT-bolag som ligger i framkant med integration av AI-lösningar och robotik. Unibap digitaliserar industrins produktion och tillverkning genom att göra blinda robotar seende i kombination med mänskliga förmågor för kvalitetsavsyning och automatisering. Bakgrunden till Unibap är erfarenheter från mångårig utforskning av rymden, av tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar.

Webbplats
www.unibap.com

Prenumerera

Få löpande information från Unibap via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn UNIBAP ISIN-kod SE0009606809 Certified Adviser FNCA