REG

Sensec storsatsar inom Defence-segmentet för att möta ökade krav från Försvarsmakten

Sensec AB ("Sensec"), ett helägt dotterbolag till Transfer Group AB (publ) ("Transfer"), tillkännager idag en betydande satsning inom sitt Defence-segment för att möta ökade behov från Försvarsmakten. Som en del av denna satsning har Sensec förvärvat Mil Sec Sverige AB ("Mil Sec") från Transfer och kommer nu att integrera Mil Sec som ett dotterbolag till Sensec för att hantera satsningen mot Försvarsmakten.

Med det osäkra omvärldsläget och ett kommande NATO-medlemskap står Försvarsmakten inför ökade utmaningar och behov av avancerade tekniska lösningar. Sensec har redan etablerat sig som en pålitlig leverantör av tekniska lösningar för Försvarsmakten och har levererat produkter som mindetektion, stationär och bärbar röntgenutrustning samt lösningar inom CBRNE-området (kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen) såsom gas- och sprängämnesdetektion samt strålningsdetektion. Nu kommer dessa produkter framöver att integreras och förvaltas av Mil Sec.

För att ytterligare stärka den befintliga produkt- och tjänsteportföljen och för att lyckas möta de kommande kraven från Försvarsmakten har flertalet avtal redan säkrats med ledande bolag som specialiserar sig på produkter avsedda för militär användning. Dessutom pågår en aktiv dialog med flera potentiella tillverkare och leverantörer för att säkerställa att Mil Sec kan erbjuda de mest avancerade och pålitliga lösningarna.

- Jag är övertygad om att våra avancerade lösningar kommer att effektivt tillgodose Försvarsmaktens växande behov och krav kommande år. Vi är dock fullt medvetna om den utmanande trögrörlighet som ofta kännetecknar försvarsindustrin, vilket innebär att vi inte förväntar oss omedelbara resultat. Under den närmaste tiden kommer vårt fokus ligga på att etablera starka relationer och stärka vår position på marknaden. Genom att bygga upp Mil Sec som en pålitlig partner av högkvalitativa lösningar, är vi fast beslutna att säkerställa vår fortsatta tillväxt, säger Mathias Svedlund, VD för Sensec och Mil Sec.

För ytterligare information kontakta:
Mats Holmberg, VD Transfer Group, [email protected]
Bolagets mentor är beQuoted som nås på 08-692 21 90.

Om Transfer Group
Transfer Group är ett holdingbolag i säkerhetsbranschen. Genom dotterbolag som integrerar spetsteknik och säkerhetskompetens tillhandahåller man en omfattande portfölj, inklusive mjukvara, hårdvara och utbildning. Affärsidén är att, baserat på erfarenheten och kunskapen inom alla delar av säkerhetsområdet, utveckla mjukvara som ökar den fysiska säkerheten för såväl individer som föremål. Sectech är en förkortning av security technology. Begreppet används för att beskriva de nyaste innovationerna som kombinerar säkerhets- och mjukvaruteknologi. Transfer Group har de produkter och tjänster som tillgodoser dagens behov och utvecklingskapacitet för morgondagens utmaningar.


Om Transfer Group

Webbplats
investor.transfer.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Transfer Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn TRNSF ISIN-kod SE0011870757 Mentor beQuoted

IR-Kontakt

Mats Holmberg VD [email protected]