Delårsrapport 1 maj till 31 juli 2024

Omsättningen under perioden uppgick till 41,7 MSEK (57,1 MSEK) och ett rörelseresultat (EBITDA) på -4,0 MSEK (-3,1 MSEK). Rörelsemarginalen för kvartalet var -9,5 % (-5,4 %). Resultatet efter skatt uppgick till -5,7 MSEK (-4,8 MSEK).

Det första kvartalets resultat (maj till och med juli) blev lägre än förväntat och sämre än samma period förra året. Vår omsättning och resultat har påverkats av att fler kunder än vi kunde förutse har pausat sina projekt under sommarmånaderna jämfört med tidigare år. Många kunder har fokuserat på att rekrytera i stället för att anlita konsulter. Dessutom har ett antal projekt avslutats i förtid.

- Efterfrågan på projektledande roller ökade något innan sommaren, vilket indikerar att fler projekt är på väg att starta. Marknadsutsikterna för de närmaste kvartalen förblir dock svårbedömda även om vi startar hösten med god beläggning. Vi ser också affärer och stark efterfrågan inom generativ AI för att effektivisera arbetet i alla steg inom systemutveckling, där vi är väl positionerade med vår tjänst Team Player, säger Peter Ewers, tf koncernchef på Time People Group.

Fullständig delårsrapport finns att tillgå på bolagets hemsida. Nästa delårsrapport för perioden 1 augusti till den 31 oktober släpps 3 december 2024. 

Time People Group består av specialiserade konsultbolag, som verkar under egna varumärken med tydlig inriktning och kompetens. Tillsammans med moderbolaget bildar de en koncern med bred erfarenhet, spetskompetens och stor leveranskapacitet. Den operativa konsultverksamheten bedrivs genom de specialiserade dotterbolagen, där merparten av bolagen har varit verksamma inom sina respektive specialistområden i mer än 20 år. Bolagets vision är att fortsätta bygga den självklara arenan för framgångsrika specialistbolag.

Läs mer om Time People Group på timepeoplegroup.com.

För ytterligare information kontakta:

Peter Ewers, tf koncernchef, Time People Group AB (publ), mejl: [email protected]

Tony Andersson, styrelseordförande, Time People Group AB (publ), mejl: [email protected]

Denna information är sådan information som Time People Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 september 2024 kl 08.30 CEST.


Om Time People Group

En specialistkonsultkoncern som förvärvar, utvecklar och stödjer kompetensorienterade dotterbolag.

Webbplats
www.timepeoplegroup.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Time People Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn TPGR ISIN-kod SE0010442962

IR-Kontakt

Peter Ewers Tillförordnad koncernchef och vd Efftre [email protected] +46(0)70 261 73 30