Swemet lanserar mjukvaran MFA Viewer 2.5

Swemet lanserar mjukvaran MFA Viewer 2.5 Swemet AB ("Swemet" eller "Bolaget") lanserar en ny mjukvara, MFA Viewer 2.5, till sitt mätinstrument MFA400. Lanseringen av mjukvaran underlättar projektet med att byta samtliga elmätare i Europa då starka verktyg med modern grafik och flera nya funktioner behövs då det stödjer energibolagens fältarbete.

För Swemet innebär lanseringen att dagens licensintäkter på drygt 200 tkr, på den aktuella mjukvaran, kommer att fördubblas givet den befintliga indikerade efterfrågenivån på mjukvaran.

Tack vare den nya mjukvaran blir effekten en god insamlingsprestanda i mätinsamlingssystemen baserade på PLC (Power Line Communication). Swemets över 70 befintliga nätbolagskunder i Sverige och över 70 befintliga nätbolagskunder i övriga Europa kommer initialt att erbjudas en uppgradering av mjukvaran i handinstrumenten.

Viewer 2.5 innehåller bl.a. gränsvärden för belysningsnormen EN 55015 och endast med den funktionen kan fältteknikern signifikant lättare få bort belysningsarmaturer som genererar störningar på elnäten.

Linköping 2015-11-09

För mer information:
Jan Axelsson, VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: [email protected]

Anders Sagadin, Styrelseledamot
Telefon: +46 70 699 40 00
E-post: [email protected]

Om Swemet
Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80-talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3-teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av. www.swemet.se.

Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550 är Bolagets Mentor.


Om Swemet

Swemets erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité.

Webbplats
www.swemet.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Swemet via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat Kortnamn SWEM-B ISIN-kod SE0006886917

IR-Kontakt

Jan Axelsson VD [email protected] 070-952 12 80