Swemet genomför leverans till Dubai

Swemet genomför leverans till Dubai Swemet AB ("Swemet" eller "Bolaget") har genomfört sin första leverans av frekvensanalysverktyget MFA400 till Dubai, där energibolaget DEWA har påbörjat installation av G3-mätare. Den totala affären, inklusive produkter och tjänster vid leveransen, uppskattas generera cirka 0,5 MSEK.

DEWA har idag 1,2 miljoner mätare och Swemet kommer att vara på plats i Dubai under januari och februari 2016 för att utbilda fälttekniker i hur felsökningar görs snabbt och effektivt med hjälp av MFA400. Leveransen av G3-mätarna sköts av Elster och första etappen bedöms vara klar till nyår. Ledande aktörer som Landis+Gyr är närvarande i Dubai för leveranser av G3-mätare vilket ger en fingervisning om marknadspotentialen i området.

Efterfrågan på Swemets instrument och utbildning ökar då fler energibolag installerar smarta elmätare i allt större skala. Leveransen av MFA400 till Dubai innebär en stor möjlighet för Bolaget att få ett fotfäste i Mellanöstern och därmed utöka sin globala närvaro.

Linköping 2015-11-27

För mer information:
Jan Axelsson, VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: [email protected]

Anders Sagadin, Styrelseledamot
Telefon: +46 70 699 40 00
E-post: [email protected]

Om Swemet
Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80-talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3-teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av. www.swemet.se.

Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550 är Bolagets Mentor.


Om Swemet

Swemets erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité.

Webbplats
www.swemet.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Swemet via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat Kortnamn SWEM-B ISIN-kod SE0006886917

IR-Kontakt

Jan Axelsson VD [email protected] 070-952 12 80