Årsredovisning 2023 inkluderande resultatjustering på -13,1MSEK

Nu publicerar vi årsredovisningen för 2023 vilken bifogas samt finns för nedladdning på Bolagets hemsida.

Resultatjustering

Swemet har i samband med bokslutsarbetet för år 2023 gjort nedskrivning av lånefordringar med 13,1MSEK Nedskrivningen görs med anledning av Willaks konkurs.

Resultatet för 2023 justeras till -8,0MSEK mot tidigare aviserad vinst enligt bokslutsrapport på 5,1MSEK.

I revisionsberättelsen finns en anmärkning och ett uttalande från revisorn

Anmärkning

Utan att det påverkar våra uttalanden så vill vi anmärka på att avdragen skatt och sociala avgifter samt mervärdesskatt vid flera tillfällen inte betalats i rätt tid. Försummelsen har inte medfört någon väsentlig skada för bolaget utöver dröjsmålsränta och har därmed inte påverkat mitt uttalande avseende ansvarsfriheten.

Uttalande

Citat ur revisionsberättelsen

"Uttalanden respektive uttalande med avvikande mening Utöver vår revision av årsredovisningen har vi även utfört en revision av styrelsens och verkställande direktörens förvaltning för Swemet AB för år 2023 samt av förslaget till dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust. Vi tillstyrker att bolagsstämman behandlar förlusten enligt förslaget i förvaltningsberättelsen. Som en följd av de förhållanden som beskrivs i avsnittet Grund för uttalanden avstyrker vi att bolagsstämman beviljar den verkställande direktören, tillika styrelseledamoten, Jan Axelsson ansvarsfrihet för räkenskapsåret. Vi tillstyrker att bolagsstämman beviljar övriga styrelseledamöter ansvarsfrihet för räkenskapsåret."

För mer information,
Swemet AB (publ);

Jan Axelsson, Styrelseledamot
Telefon: 0709 521280
E-post: [email protected]

Hans Hellström, VD
Telefon: 0738-46 75 03
E-post: [email protected]

Anders Sagadin, Styrelseordförande
Telefon: +46 70 699 40 00
E-post: [email protected]

Denna information publicerades den 17 juli 2024 kl. 14:00

Om Swemet
Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster i Sverige och Europa, med djup och bred erfarenhet inom smarta elmätare utökar Swemet produktportföljen med batterilösningar. Målgruppen för batterilösningar är främst industri och däribland lantbruk. Med kinesiska samarbetspartners och egenutveckling av batterisystem erbjuds högpresterande produkter till konkurrenskraftiga priser.

www.swemet.se.


Om Swemet

Swemets erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité.

Webbplats
www.swemet.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Swemet via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat Kortnamn SWEM-B ISIN-kod SE0006886917

IR-Kontakt

Jan Axelsson VD [email protected] 070-952 12 80