REGMAR

SeaTwirls VD antar nya utmaningar

Gabriel Strängberg lämnar vd-posten efter sju framgångsrika år.

Gabriel har valt att lämna rollen som vd på SeaTwirl. "Det har varit en otroligt spännande och rolig resa att vara med att bygga upp ett så spännande bolag som SeaTwirl. Att bidra till utveckling av en innovativ produkt för en bättre miljö har varit väldigt intressant. Efter många år som VD känns det naturligt att överlämna stafettpinnen till någon annan." säger Gabriel.

Sedan 2013 har Gabriel Strängberg varit vd i SeaTwirl och har drivit bolaget framgångsrikt tillsammans med ett kompetent och växande team. Höjdpunkterna har varit framtagningen och installationen av vindkraftverket i Lysekil samt genomförandet av en lyckad introduktion på börsen. SeaTwirl utvecklar framtidens flytande vindkraftverk i enkel och robust konstruktion som sänker kostnaderna. Bolaget har under de senaste åren gått från prototyper till att utveckla en version om 1MW.

"SeaTwirl har genomgått en fantastisk och spännande resa från en startup till ett noterat utvecklingsbolag bolag på Nasdaq First North. Gabriel har varit mycket viktig i hela den här resan och jag tillsammans med styrelsen vill rikta ett stort tack och önska honom all lycka i framtiden", säger Jens Tommerup, ordförande i SeaTwirl.

Arbetet med att hitta en ersättare sätter igång omedelbart, och Gabriel kommer under en övergångsperiod att kvarstå i bolaget för att säkerställa en optimal överlämning till en efterträdare. Jag är övertygad om att SeaTwirls framgångssaga kommer att fortsätta och jag kommer att följa bolaget noga från sidan. Jag önskar det grymma teamet all lycka med utvecklingen", säger avgående vd Gabriel Strängberg.

"Vi respekterar Gabriels beslut och samtidigt som Gabriel tar sig an nya utmaningar kommer vi på SeaTwirl att arbeta vidare med vårt mål att bli ledande inom flytande vindkraft" avslutar Jens Tommerup.

För mer information, vänligen kontakta:

Gabriel Strängberg, VD
Telefon: +46 70 480 55 29
E-post: [email protected]

Jens Tommerup, Styrelseordförande
Telefon: +45 50 83 44 06
E-post: [email protected]

Om SeaTwirl
SeaTwirl AB är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft. SeaTwirls unika flytande vindkraftverk är enkelt och robust med få rörliga delar. Detta passar förhållandena på havet och minimerar behovet av underhåll, vilket leder till färre stillestånd och fler drifttimmar. Bolagets första prototypinstallation installerades i havet år 2015. Utvecklingen sker nu på nästa fullskaleenhet om 1MW installerad turbineffekt. Läs mer på: www.SeaTwirl.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer: +46 8 5030 1550 eller på e-post [email protected].

Denna information är sådan information som SeaTwirl AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 20 december 2019 kl. 11.17 CET.

Bifogade filer

1_VD.pdf

Om SeaTwirl

SeaTwirl är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft.

Webbplats
www.seatwirl.com

Prenumerera

Få löpande information från SeaTwirl via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn STW ISIN-kod SE0009242175 Certified Adviser Vator Securities