REGMAR

SeaTwirls delårsrapport för perioden april-juni 2024

Väsentliga händelser under perioden (2024-04-01 ­- 2024-06-30)

  • SeaTwirls valberedning nominerar fyra nya ledamöter till bolagets styrelse, med målsättning att bredda och vidare stärka SeaTwirls styrelse. De fyra nominerade är: Sara Brandt, Jérôme Guillet, Johan Lundblad och Per Ekdahl. April 
  • SeaTwirls årsstämma hålls den 7 maj i Göteborg. Maj

Finansiell utveckling under perioden (2024-01-01 - 2024-03-31)

  • Nettoomsättningen uppgår till 0 kr (0 kr) och rörelseresultatet till -7 137 302 kr
    (-4 524 071 kr).
  • Det negativa resultatet är hänförligt till kostnader för utveckling och produktion, inklusive personalkostnader. Kassaflödet före finansieringsverksamheten var alltjämt negativt.
  • Vid periodens utgång uppgick de aktiverade utvecklingskostnaderna till 91 634 554 kr
    (86 669 493 kr). Därtill kommer aktiverade kostnader för patent om 1 582 804 kr
    (1 582 804 kr).
  • Periodens kassaflöde uppgår till -7 562 841 kr (9 539 133 kr). Likvida medel uppgick på balansdagen till 55 965 115 kr (80 301 214 kr).
  • Bolagets egna kapital uppgick på balansdagen 136 937 757 kr.

VDs kommentar
Vårt strategiska fokus handlar om att börja generera intäkter genom att kunna fakturera för att utveckla projekt med våra havsbaserade vertikalaxlade turbiner. Tack vare att vi nu har tre modeller konceptuellt utvecklade med olika användningsområden har vi möjlighet att arbeta vidare mot konkreta projekt på ett helt annat sätt än tidigare. Den minsta modellen, S1.5, är specifikt utvecklad för så kallad Subsea electrification, det vill säga elektrifiering av processutrustning på havsbotten. Tillsammans med vår partner, batteri- och systemutvecklaren Verlume, kan denna mindre turbin erbjudas på en spännande global marknad. För den redan utvecklade modellen S2x fortgår arbetet med att få den installerad på METcenter i Norge och därmed kvalificera många av våra system och innovationer. I slutet av Q2 har vi äntligen kunnat landa den konceptuella designen av vår största turbin, S3, med en kapacitet på upp till cirka 6 MW. Denna stora turbin öppnar för den stora marknaden att elektrifiera olja och gasplattformar och möjliggöra en position för större projekt.

I mitten av maj lanserade vi vår nya hemsida med ny visuell profil och en tydlig beskrivning av våra produkter och marknad. Syftet är att vara tydliga och transparenta med vår "value proposition" mot både kunder och ägare. Vi har fått mycket bra respons på den och det känns som att vi träffar rätt med vårt budskap. Vi har under Q2 också sett hur marknaden har tagit flera viktiga steg framåt, där nyckelmarknader som Norge, Frankrike, Korea och Japan avsatt stora resurser och genomfört auktioner till just flytande vindkraft. Vi ser samtidigt hur de horisontalaxlade turbinerna fortsätter att bli allt större och med det också trösklarna i form av investeringar och nödvändig infrastruktur för att kunna sätta dem på flytande fundament. Vi stänger nu Q2 med att ha avslutat en intensiv tid av utveckling av vår stora turbin för att nu arbeta mer direkt mot kunder med ett tydligt mål om att börja generera intäkter. Jag ser som vd med stor förhoppning fram emot nästa kvartal. Vi har den senaste tiden skapat mycket värde genom utveckling av teknik och kundrelationer. Nu handlar det om att kapitalisera på detta och skapa inkomster.
                       

Johan Sandberg, VD.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Sandberg, VD
Telefon: +46 72 174 85 27
E-post: [email protected]

Dan Friberg, Styrelseordförande
Telefon: +46 70 788 75 44
E-post: [email protected]

Om SeaTwirl
SeaTwirl AB (publ) är ett svenskt energiteknikbolag med visionen att bli en ledande leverantör av flytande vindturbiner med syfte att möjliggöra flytande havsbaserad vindkraft varhelst det finns behov. SeaTwirls unika flytande vertikalaxlade vindturbin har en låg tyngdpunkt, en smal underkonstruktion och generatorhuset tillgängligt vid havsytan vilket möjliggör att mindre, kostnadseffektiva och lokalt tillgängliga fartyg kan användas vid underhållning och service. SeaTwirls första prototyp, en enhet på 30 kW, är installerad i havet utanför Lysekil och har verifierat konstruktionen i verklig havsmiljö. Utveckling sker nu på större flytande vindturbiner för olika applikationer och platser. Sedan 2016 är bolaget noterat på Nasdaq First North Growth Market. Läs mer på: https://seatwirl.com

Bolagets Certified Adviser är Vator Securities AB.

Denna information är sådan information som SeaTwirl AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 19 juli 2024 kl 08:30.


Om SeaTwirl

SeaTwirl är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft.

Webbplats
www.seatwirl.com

Prenumerera

Få löpande information från SeaTwirl via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn STW ISIN-kod SE0009242175 Certified Adviser Vator Securities