REG

SeaTwirl anställer interim vd

SeaTwirl har beslutat att anställa Peter Schou som interim vd

Som tidigare kommunicerat har Gabriel Strängberg valt att lämna rollen som vd på SeaTwirl. Styrelsen i SeaTwirl har beslutat att ta in en interim vd för att hålla farten uppe samtidigt som bolaget söker en permanent ersättare.

Styrelsen har startat processen med att finna en efterträdare som har rätt kompetens för att leda bolaget framåt. Styrelsen har fokuserat på att göra en smidig och välplanerad övergång och säkra kontinuitet inom bolaget. För att inte ta något förhastat beslut har styrelsen beslutat att ta in en interim vd under rekryteringsprocessen av en permanent vd.

"Peter Schou är en mycket kompetent person som jag tidigare har arbetat med och jag är övertygad om att han kommer att göra ett bra jobb." säger Jens Tommerup, ordförande i SeaTwirl.

Peter har arbetat i olika positioner och företag i Asien i 17 år, senast som VD för Rockwool Insulation i Peking Kina. Under sin tid i Kina var han också styrelseledamot i den danska vindkraftsföreningen. Efter Asien flyttade Peter till Malmö och studerade en Global Executive MBA vid Copenhagen Business School (CBS).

"Jag ser fram emot den här uppgiften och tror att jag kan bidra till SeaTwirls vidare utveckling under den tid jag är här och även säkerställa en bra övergång till den kommande permanenta lösningen" säger tillträdande vd:n Peter Schou.

"Det känns tryggt att lämna över vd-rollen till Peter som har bred och lång erfarenhet av tidigare vd-positioner" säger avgående vd, Gabriel Strängberg.

Peter kommer att arbeta parallellt med Gabriel och formellt ta över vd-rollen från den 7 februari.

För mer information, vänligen kontakta:

Gabriel Strängberg, VD
Telefon: +46 70 480 55 29
E-post: [email protected]

Jens Tommerup, Styrelseordförande
Telefon: +45 50 83 44 06
E-post: [email protected]

SeaTwirl AB är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft. SeaTwirls unika flytande vindkraftverk är enkelt och robust med få rörliga delar. Detta passar förhållandena på havet och minimerar behovet av underhåll, vilket leder till färre stillestånd och fler drifttimmar. Bolagets första prototypinstallation installerades i havet år 2015. Utvecklingen sker nu på nästa fullskaleenhet om 1MW installerad turbineffekt. Läs mer på: www.SeaTwirl.com.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer: +46 8 5030 1550 eller på e-post [email protected].


Om SeaTwirl

SeaTwirl är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft.

Webbplats
www.seatwirl.com

Prenumerera

Få löpande information från SeaTwirl via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn STW ISIN-kod SE0009242175 Certified Adviser Vator Securities