REG

SDS får en order värd 2,7 miljoner kronor från en av Sydostasiens största operatörsgrupper

Seamless Distribution Systems (SDS) har fått en strategisk tilläggsorder värd 2,7 miljoner kronor från en av de ledande telekomoperatörerna i Pakistan, för SDS produkt "Smart Campaigns and Commissions" (SCC), som är en del av SDS Retail Value Management (RVM) svit. Den lokala operatören är en del av en ledande internationell mobiloperatörsgrupp som SDS fick sina första genombrottsorder från 2021. Denna nya order visar återigen det fortsatta förtroendet för SDS.

Ordern omfattar leverans och driftsättning av SCC-produkten, som är en del av SDS RVM-svit, baserad på den senaste Microservices-teknologin. Hantering av incitamentsprogram och provisioner utgör en betydande kostnad för telekomoperatörerna, och det är därför avgörande att operatören kan kapitalisera på denna investering fullt ut. Med SCC kommer operatören att uppnå försäljningstillväxt och öka sin närvaro i återförsäljarledet över hela regionen. Det sker genom automatisering i utbetalningen av incitament och provisioner till operatörens återförsäljare samt lansering av dynamiska säljkampanjer för att öka intäkterna. Ordern innebär att SDS ersätter operatörens befintliga kampanjhanteringssystem och möjliggör digitalisering av kundens försäljnings- och distributionskanal.

Med denna order utökar SDS sin redan pågående produktleverans till en telekomoperatör som är en nyckelaktör inom telekomindustrin i Asien och Stillahavsområdet. Ordern representerar en viktig strategisk och kommersiell milstolpe för SDS och banar vägen för SDS att ytterligare etablera sig på den Sydasiatiska marknaden.

"Denna order är ett viktigt steg för att etablera en långsiktig relation med en välrenommerad operatör i regionen. Det är uppmuntrande att se att globala mobiloperatörer väljer SDS som en pålitlig partner och bildar en strategisk allians med oss för snabba och pålitliga lösningar. Detta stärker inte bara vår närvaro i regionen utan rustar också SDS med rätt kapabilitet för att växa ytterligare" - säger Mats Victorin, VD på Seamless Distribution Systems.

Leverans av denna order kommer att påbörjas under första kvartalet 2022, vilket också är då intäkterna från ordern förväntas realiseras.

För mer information kontakta:
Martin Schedin
Chief Financial Officer
+46 70 438 14 42
[email protected]

OM SDS
SDS är ett svenskt internationellt mjukvaruföretag som är specialiserat på mobila betaltjänster för mobiloperatörer, distributörer, återförsäljare och konsumenter. SDS säkerställer att telekomoperatörer kan sälja samtalstid, data och tilläggstjänster där SDS produkter och tjänster hanterar upp till 90 % av Teleoperatörens försäljning. Idag har SDS implementerat lösningar inom fintech, avancerad analys och Retail Value Management och där dessa lösningar har lyckats omvandlas de till så kallade SaaS-lösningar.

SDS har cirka 320 anställda i Sverige, Frankrike, Belgien, Rumänien, Sydafrika, Ghana, Nigeria, Förenade Arabemiraten, Pakistan och Indien. SDS hanterar årligen mer än 15 miljarder transaktioner värda över 14 miljarder USD. Via över 3 miljoner månatliga aktiva återförsäljare av digitala produkter betjänas, indirekt, mer än 1100 miljoner konsumenter globalt.

Företagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, telefon 08-528 00 399.
[email protected]


Om Seamless Distribution Systems

SDS är ett svenskt mjukvarubolag med lösningar för elektronisk distribution av tjänster till privatkonsumenter via mobiloperatörer i tillväxtländer. Bolaget erbjuder sina företagskunder en helhetslösning för digitala konto och transaktioner. Bolaget har kunder i alla världsdelar som når över 300 miljoner mobilanvändare via fler än 700 000 aktiva återförsäljare. SDS har cirka 130 medarbetare i Sverige, Belgien, Ghana, Nigeria, USA, Pakistan, Indien, Ecuador och Förenade Arabemiraten.

Webbplats
www.seamless.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Seamless Distribution Systems via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn SDS ISIN-kod SE0009994445

IR-Kontakt

Martin Schedin Chief Financial Officer [email protected] 070 438 14 42