REG

SDS erhåller order till ett värde av 1,3 miljoner SEK från en ledande mobiloperatör i Nordafrika

Ordern, värd 1,3 miljoner SEK, har erhållits från en befintlig kund som kom med förvärvet av eServGlobal i juni 2019. Kunden är en ledande mobiloperatör i Nordafrika och ordern inkluderar installation av Active-Active-funktionen som en del av en plattformsförbättring samt ett plattformsbyte från PayMobile till SDS:s flaggskeppsprodukt, ERS 360°.

"Beställningen har tagits emot från en av de största kunderna hos eServGlobal och är ett bevis på det förtroende kunden har för oss när de går från en äldre plattform till vår flaggskeppsprodukt, ERS 360 °. Migreringen i kombination med Active-Active-funktionen möjliggör för operatören att förbättra deras operativa prestanda och garanterar noll driftstopp för kritiska tjänster", säger Tommy Eriksson, VD för SDS.

Kunden migrerar till SDS:s flaggskeppsplattform, ERS 360°, vilket möjliggör att senare lägga till ytterligare tillväxtfunktioner från SDS:s utbud. Migrationen förväntas hjälpa kunden att uppnå operativ excellens för försäljning och distribution. Den extra Active-Active-funktionen är en lösning för företagskontinuitet och möjliggör att en multi-cluster setup kan upprättas. Detta innebär att trafiken som kommer in i systemet balanseras mellan de två primära och katastrofåterställningsplatserna som garanterar hög tillgänglighet av tjänsterna.

Ordern är ett viktigt steg för att fortsätta den långsiktiga relationen och samarbetet med kunden. Kontraktet innehåller också supportorder som kommer att tas emot under de kommande tre åren. Intäkterna från denna order förväntas att redovisas under tredje kvartalet 2020.

För mer information, vänligen kontakta:
Martin Schedin
Chief Financial Officer
+46 70 438 14 42
[email protected]

Om Seamless Distribution Systems AB (SDS)
SDS, Seamless Distribution Systems AB, är ett svenskt mjukvaruföretag som tillhandahåller lösningar och tjänster for digital forsäljning och distribution till privatpersoner genom mobiloperatörer i tillväxtländer. Företaget erbjuder sina företagskunder en komplett lösning for digital distribution och hantering av elektroniska transaktioner. SDS forvärvade eServGlobal i juli 2019. SDS-koncernen har nu kunder i alla delar av världen i mer än 50 länder och når över 500 miljoner mobilanvändare genom mer an 2 000 000 aktiva forsäljningsställen. SDS har cirka 220 anställda i Sverige, Frankrike, Rumänien, Belgien, Ghana, Nigeria, USA, Pakistan, Indien, Indonesien, Sydafrika, Ecuador och Förenade Arabemiraten. Med över 30 års erfarenhet fokuserar SDS på hög kundtillfredsställelse och effektiv drift. SDS hanterar över 15 miljarder transaktioner årligen, värda mer än 14 miljarder dollar och gör det möjligt för den växande befolkningen i tillväxtlander att bli en del av den mobila revolutionen.

SDS-aktier är noterade pa Nasdaq First North Premier.
Företagets certifierade rådgivare är FNCA Sweden AB, telefonnummer 08-528 00 399, epost: [email protected]


Om Seamless Distribution Systems

SDS är ett svenskt mjukvarubolag med lösningar för elektronisk distribution av tjänster till privatkonsumenter via mobiloperatörer i tillväxtländer. Bolaget erbjuder sina företagskunder en helhetslösning för digitala konto och transaktioner. Bolaget har kunder i alla världsdelar som når över 300 miljoner mobilanvändare via fler än 700 000 aktiva återförsäljare. SDS har cirka 130 medarbetare i Sverige, Belgien, Ghana, Nigeria, USA, Pakistan, Indien, Ecuador och Förenade Arabemiraten.

Webbplats
www.seamless.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Seamless Distribution Systems via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn SDS ISIN-kod SE0009994445

IR-Kontakt

Martin Schedin Chief Financial Officer [email protected] 070 438 14 42