PowerCell Sweden utser Karin Nilsson till ny CFO

Det nyligen börsnoterade bränslecellsbolaget PowerCell Sweden AB (publ) har utsett en ny CFO. Karin Nilsson tillträder sin nya tjänst i augusti 2015.

Karin Nilsson kommer senast från KVD Kvarndammen AB där hon varit CFO sedan 2010. Nu tillträder hon som ny CFO på PowerCell Sweden AB, med start i augusti 2015.

Karin har sedan tidigare mångårig internationell erfarenhet från finansiella befattningar från bland annat Sibelco och Gunnebo. Hon har även under sin tid på KVD ansvarat för funktionerna HR och IT.

- Vi är mycket glada och nöjda att Karin kommer börja hos oss på PowerCell Sweden. Jag är övertygad om att Karins kompetens och gedigna erfarenhet kommer bli en stor tillgång för oss som nyblivet börsbolag där rollen som CFO är mycket viktig, säger Magnus Henell, VD för PowerCell Sweden.

Göteborg, 2015-06-01

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Henell
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 739 10 37 03
Email: [email protected]

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag som utvecklar miljövänliga elgeneratorer med unika bränsleceller och reformerteknologi som är lämplig för både existerande och framtida bränslesystem.

PowerCell har utvecklat bränslecellsteknik i mer än ett decennium, och har fulländat en unik design som möjliggör produktion av en lätt, mångsidig och tillförlitlig kraftkälla för bil-, transport- och stationära applikationer.

Genom att kombinera sin bränslecells- och reformerteknologi har PowerCell utvecklat ett bränslecellssystem som omvandlar diesel till el på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, där avgaser och giftiga utsläpp elimineras samt är tyst i drift. Bränslecellssystemet är initialt anpassat som elkraftförsörjning inom telekomindustrin.

PowerCell är en avknoppning från Volvokoncernen med målet att utveckla och producera miljövänliga kraftsystem baserade på en unik bränslecells- och reformerteknologi som matchar befintlig infrastruktur för bränsle. PowerCell är baserat i Göteborg. PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm. Bland de största ägarna finns Volvo Group Venture Capital, Fouriertransform, Midroc New Technologies och Finindus. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission