PowerCell Sweden AB får ny uppföljande order på bränslecellssystem från ZeroAvia värd 7,4 MSEK

PowerCell Sweden AB (publ) har fått ännu en uppföljande order på MS-100 bränslecellssystem från startup-bolaget ZeroAvia. Den nya ordern är värd totalt 7,4 MSEK och beräknas levereras under det tredje kvartalet i år.

ZeroAvia lade i mars i år en order på PowerCell MS-100 bränslecellssystem till ett värde av 5,1 MSEK och följer nu upp den med ytterligare en beställning av MS-100 bränslecellssystem. ZeroAvia använder de beställda bränslecellssystemet i sin satsning på att ta fram en vätgaselektrisk drivlina på 600kW för ett utvecklingsprogram rörande 19-sitsigt utsläppsfritt flyg.

ZeroAvia genomförde i september förra året världens första vätgaselektriska flygning med ett kommersiellt plan. Planet, en 6-sitsig Piper Malibu, genomförde en 8 minuter lång flygning och nådde en höjd av ca 300 meter (1 000 fot) samt en hastighet av drygt 180 kilometer per timme (100 knots). Ombord på planet fanns en drivlina där ZeroAvia hade integrerat ett bränslecellssystem av modell PowerCell MS-100.

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Bodén
Försäljningschef, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0) 31 720 36 20
Email: [email protected] 

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov 

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission