PowerCell säkrar leveranser av vitala komponenter

PowerCell Sweden AB (publ) har tecknat ett avtal med Dana Inc. som säkrar leveranser av bipolära plattor av hög kvalitet.

PowerCell och Dana Inc. har undertecknat ett avtal för leveranser, som säkrar PowerCells tillgång till högkvalitativa bipolära plattor. Överenskommelsen bekräftar den starka relation som har utvecklats mellan företagen sedan de 2013 började samarbeta.

- Bipolära plattor är vitala komponenter för bränslecellsstacken. Plattorna transporterar vätgas och luft i stacken och leder elektroner från anod till katod. Enkelt uttryckt, utan dessa plattor skapas ingen emissionsfri elkraft. Detta avtal är strategiskt viktigt, säger Per Wassén, vd för PowerCell.

Bränslecellsstackens prestanda är avgörande för PowerCells kunder. De bipolära plattornas högteknologiska innehåll och Danas produktion av första klass, bidrar till stackarnas höga prestanda.

- Genom att arbeta med kunder som PowerCell, kan Dana utnyttja vår utomordentliga kunskap om materialbearbetning och vår överlägsna materialtätningsdesign för att utveckla bipolära plattor som möjliggör hög energitäthet och som gör stacken maximalt pålitlig. Vi är glada att arbeta tillsammans med PowerCell för att utveckla lösningar som bidrar till att minska utsläpp, säger Dwayne Matthews, president för Dana Power Technologies.

Göteborg 2018-04-25

För mer information, vänligen kontakta:

Per Wassén
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0) 31 720 36 20
Email: [email protected]

Denna information är insiderinformation som PowerCell Sweden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 april 2018, kl 14:00 CEST.

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission