PowerCell får beställning på förstudier inom off-road-segmentet från japanska återförsäljaren Inabata

PowerCell Sweden AB (publ) har fått en beställning på två förstudier inom offroad-segmentet från bolagets japanska distributör Inabata & Co., Ltd. Förstudierna rör framtagandet av specifikationerna för bränslecellslösningar för två japanska tillverkare av off-road-fordon. Ordervärdet är inte signifikant.

PowererCell Sweden AB har erhållit beställningen på de två förstudierna från handelshuset Inabata & Co., Ltd som är PowerCells återförsäljare på den japanska marknaden. Målet med förstudierna är att ta fram en preliminär specifikation på bränslecellsbaserade lösningar för maskiner inom off-road-segmentet. Segmentet omfattar olika typer av arbetsfordon såsom truckar, anläggnings- och jordbruksmaskiner, terminaltraktorer samt kranfordon.    

Bränslecellslösningarna skall vara konfigurerade i modulbaserade system och leverera effekter från 30 kW upp till megawattnivåer (från 1000 kW och uppåt). Leveranserna av de två förstudierna beräknas ske under slutet av 2020 samt under det första kvartalet 2021. Det totala ordervärdet är inte signifikant.

"Japan har en central roll inom offroad-segmentet och hyser flera ledande tillverkare. De här förstudierna innebär ett viktigt genombrott som bekräftar både vår globala position och våra möjligheter på den japanska marknaden. PowerCells bränslecellssystem kombinerar hög effekt med mycket god dynamik samt kort responstid i ett kompakt format. Den här kombinationen erbjuder en mycket attraktiv noll-emissionslösning för krävande kunder inom offroad-segmentet", säger Andreas Bodén, försäljnings- och marknadschef på PowerCell Sweden AB.

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Bodén

Försäljnings- och marknadschef, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0) 31 720 36 20
Email: [email protected]

Om PowerCell Sweden AB (publ)

PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission