PowerCell etablerar sig på den japanska marknaden med stöd av Inabata

Det ledande bränslecellsbolaget PowerCell Sweden AB (publ) har beslutat att sälja sina bränsleceller på den japanska marknaden med stöd av Inabata & Co., ett japanskt handelsbolag. De två företagen kommer tillsammans att ställa ut PowerCells produkter på FC Expo 2017, en bränslecellsmässa som äger rum i Tokyo den 1-3 mars.

PowerCell är en ledande tillverkare av bränsleceller och befinner sig i en fas av kommersialisering. Med slutkunder över hela världen behöver PowerCell kunniga distributörer som kan etablera företagets produkter på världsmarknaden. Avtalet med Inabata gör att PowerCell nu har en distributör för den intressanta japanska marknaden.

PowerCell ser fram emot att den expertis inom ren energi som Inabata har kommer att bidra till att skapa nya synergier på den japanska marknaden. Inabatas avdelning Information & Electronics Division III är verksamt inom solceller och anion exchange membrane (AEM) elektrolysörer. Genom att addera PowerCells bränslecellsstackar och bränslecellssystem till produktportföljen kommer Inabatas värdekedja att förstärkas.

- PowerCells unika bränsleceller innebär påtagliga fördelar för våra kunder. Dessutom är stackarna kompakta och därmed lättare att appliceras hos kund än konkurrerande produkter. Det faktum att stackarna har hög energidensitet, låg vikt och kan hantera reformatgaser är extra positivt, säger Takashi Sakakibara, Sales of Inabata.

- Det här är ett led i arbetet med att genomföra vår distributionsstrategi som syftar till att utveckla försäljningen av våra bränslecellssystem och bränslecellsstackar på fler marknader. Vi är mycket glada över avtalet med Inabata och redan den 1-3 mars kommer vi tillsammans att ställa ut på bränslecellsmässan FC Expo i Tokyo, säger Andreas Bodén, Director Sales på PowerCell.

PowerCell har sedan tidigare distributionsavtal med PowerCell Korea Co. Ltd och PowerTech i Sydafrika, ett samarbete kring marknadsföring och försäljning med Swiss Hydrogen i Schweiz samt ett dotterbolag i Tyskland.

Samarbetsavtalet är strategiskt viktig, men har en begränsad påverkan på bolagets resultat.

Göteborg, 2017-02-10

För mer information, vänligen kontakta:

Per Wassén
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0)31-720 36 20
Email: [email protected]

Denna information är insiderinformation som PowerCell Sweden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 februari 2017 kl. 13:40 CET.

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer.

PowerCell har utvecklat ett modulsystem av bränslecellsplattformar, som drivs av ren miljövänligt producerad vätgas där enbart el, värme och vatten är utsläppen. Bränslecellerna är också designade för att klara reformerad vätgas från exempelvis biogas, naturgas, biodiesel eller standard diesel.

I det fall vätgasinfrastruktur saknas, så har PowerCell kombinerat sin ledande bränslecells- och reformerteknologi och utvecklat ett bränslecellssystem, PowerPac, som omvandlar standarddiesel, via vätgas, till el. Detta sker på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, där utsläppen av kolmonoxid, kväveoxider och partiklar elimineras helt och koldioxiden kraftigt reduceras jämfört med en traditionell dieselmotor.

PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm och är en industriell spin-out från Volvokoncernen. G&W Fondkommission är av Bolaget utsedd Certified Adviser för listningen vid Nasdaq First North Stockholm. Bland de största ägarna finns Midroc New Technology, Fouriertransform, Finindus och Volvo Group Venture Capital. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se

About Inabata Group
The Inabata Group provides innovative solutions and services for information & electronics, chemicals, life industry, plastics, housing & eco materials businesses worldwide. For more than a century, Inabata's specialized functions have satisfied a vast range of client requirements through business planning, marketing, manufacturing and logistics. In the new energy field, Inabata focuses on energy storage and renewable energy. The company deals in fuel cells and anion exchange membrane (AEM) electrolyzers. Inabata is also involved in cutting server energy use in the field of computing.

For further information about Inabata, please contact:

Shoko Imada
Corporate Communications Dept.
General Affairs Office
Phone: +81-50-3684-4063
Email: [email protected]


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission