PowerCell erhåller principgodkännande från Den Norske Veritas för en kombinerad metanolreformator och bränslecellssystem

PowerCell Group har fått ett principgodkännande (Approval in Principle, AiP) från Den Norske Veritas (DNV) för en ny produktlösning kallad Methanol-to-Power. Denna lösning har en helt integrerad metanolreformator från RIX Industries i kombination med det nylanserade PowerCell Marine System 225. Den kompletta produktlösningen kan erbjuda ett betydande steg i den maritima industrins övergång till renare energi.

Metanol växer fram som ytterligare ett bränsle utöver vätgas för att stödja minskningen av marina koldioxidutsläpp och elektrifiering eftersom det redan finns tillgängligt i de flesta av världens stora hamnar. Användningen av metanol kan öka tillgången på väte för marin elektrifiering. Därför har PowerCell och RIX Industries utvecklat en integrerad lösning som omvandlar metanol till väte som används i en bränslecell och erbjuder en ren, effektiv energikälla. Detta gemensamma system förenklar integrationen, ökar säkerheten och möter den marina industrins behov.

"Metanol-to-Power lösningen följer vår strategi för "Industrialiserad innovation", säger Richard Berkling, VD för PowerCell Group. Strategin integrerar våra industrialiserade bränslecellskomponenter för att generera högre värde för våra kunder genom att minimera time-to-market, tekniska risker och tekniska investeringar för kunder som är banbrytande för marin elektrifiering och minskade koldioxidutsläpp. Vi fortsätter att driva värdeskapande för marina kunder utöver att ha de bästa marina bränslecellerna. PowerCell arbetar med branschledare mot den maritima industrins övergång, med teknik som förenklar bunkring, integration och driftsättning."

"Vårt samarbete med RIX Industries har optimerat våra teknologier för större effektivitet och säkerhet", tillade Dr. Andreas Bodén, SVP & CTO för PowerCell Group. "Denna AiP från DNV bekräftar att vi är på rätt väg."

"RIX är stolta över att samarbeta med PowerCell för att introducera denna nya och innovativa teknik på marknaden, vilket ger tidiga användare möjlighet att leda omställningen till en koldioxidfri marinindustri. Dessa kraftsystem möter direkt våra kunders behov av ökad energidensitet och förenklad integration, vilket möjliggör en omedelbar implementering av nettonollösningar," säger Bryan Reid, CSO på RIX Industries.

Detta godkännande understryker att systemets design är i linje med säkerhetsstandarder, vilket banar väg för hållbar sjöfartsverksamhet.

För mer information, vänligen kontakta:
Richard Berkling
VD
Telefon: +46 31 720 36 20
E-post: [email protected]

Andreas Bodén
CTO
Telefon: +46 739 103 707
E-post: [email protected]

Om PowerCell
PowerCell är en världsledare inom vätgaselektriska lösningar med unika bränslecellsstackar och system. Med årtionden av erfarenhet använder vi vårt kunnande för att accelerera övergången till en utsläppsfri, mer hållbar värld. Vi riktar oss till branscher som flyg, marin, off-road, on-road och stationär kraftproduktion. Med våra banbrytande produkter hjälper vi våra kunder att nå netto noll utsläpp redan idag.

Vi har huvudkontor i Göteborg och försäljning globalt. PowerCell är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs mer om våra produkter och tjänster på powercellgroup.com.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission