Per Wassén ny VD för PowerCell Sweden

Per Wassén blir ny VD för PowerCell Sweden AB (publ) och efterträder Magnus Henell som går vidare mot nya utmaningar.

Per Wassén, idag styrelseordförande i PowerCell Sweden sedan bolagets start 2008, blir ny VD för bolaget. Per efterträder Magnus Henell som går vidare mot nya utmaningar. Per Wassén har med sin bakgrund inom Volvo-koncernen en bred industriell, kommersiell och finansiell erfarenhet och känner PowerCell Sweden utan och innan.

Efter fem år i bolaget väljer VD Magnus Henell att lämna PowerCell Sweden AB (publ) för att anta nya utmaningar. Under en övergångsperiod kommer han att stötta bolaget med den expertis han samlat på sig genom åren.

- PowerCell står inför en full industrialisering/kommersialisering och det är en lämplig period att lämna över ledningen av bolaget. Jag har haft fem intensiva och intressanta år och jag kommer alltid att tro på och brinna för PowerCell och den positiva påverkan som bolaget och dess produkter kommer att bidra med, säger Magnus Henell.

- Vi tackar Magnus Henell för det enastående arbete han har utfört och det han har åstadkommit för bolaget under dessa år och önskar honom all lycka till i sina nya utmaningar. Det ska bli oerhört spännande och att ta över stafettpinnen och driva företaget vidare på den linjen vi tillsammans arbetat fram, säger Per Wassén, ny VD för PowerCell Sweden AB.

Magnus Jonsson, idag styrelseledamot i PowerCell Sweden, tar över ordförandeskapet i bolaget. Han har varit styrelseledamot i bolaget sedan 2012 har lång erfarenhet ifrån framförallt fordonsindustrin.

Göteborg, 2015-06-05

För mer information, vänligen kontakta:

Per Wassén
Tel: +46 (0)76 55 33 771
Email: [email protected]

Magnus Henell
Tel: +46 (0)739 10 37 03
Email: [email protected]

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag som utvecklar miljövänliga elgeneratorer med unika bränsleceller och reformerteknologi som är lämplig för både existerande och framtida bränslesystem.

PowerCell har utvecklat bränslecellsteknik i mer än ett decennium, och har fulländat en unik design som möjliggör produktion av en lätt, mångsidig och tillförlitlig kraftkälla för bil-, transport- och stationära applikationer.

Genom att kombinera sin bränslecells- och reformerteknologi har PowerCell utvecklat ett bränslecellssystem som omvandlar diesel till el på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, där avgaser och giftiga utsläpp elimineras samt är tyst i drift. Bränslecellssystemet är initialt anpassat som elkraftförsörjning inom telekomindustrin.

PowerCell är en avknoppning från Volvokoncernen med målet att utveckla och producera miljövänliga kraftsystem baserade på en unik bränslecells- och reformerteknologi som matchar befintlig infrastruktur för bränsle. PowerCell är baserat i Göteborg. PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm. Bland de största ägarna finns Volvo Group Venture Capital, Fouriertransform, Midroc New Technologies och Finindus. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission