Miljöteknikbolaget PowerCell Sweden AB expanderar sin verksamhet i Asien - bolaget etablerar sin närvaro i Sydkorea

PowerCell Sweden AB (publ), Nordens ledande miljöteknikbolag inom bränslecellsteknik, expanderar sin internationella verksamhet i Asien. PowerCell Korea Inc. har etablerats i huvudstaden Seoul. "Vi ser en stor potential för våra lösningar i Sydkorea och resten av den asiatiska marknaden", säger Magnus Henell, VD, PowerCell Sweden AB. 

Nordens ledande miljöteknikbolag PowerCell Sweden AB expanderar sin internationella verksamhet och närvaro i Asien. Efter att ha analyserat och erhållit en djupare kunskap av den asiatiska marknadens behov och affärsförutsättningar, ser PowerCell Sweden AB en stor potential för sina lösningar och tjänster i regionen.

PowerCell, som redan har sålt några bränslecellssystem i regionen, etablerar nu sin närvaro i Sydkorea för att påvisa sitt långsiktiga engagemang för kunderna i Asien.

Sydkorea, en stark marknad för bränsleceller, liksom resten av den asiatiska regionen är viktiga marknader för PowerCell Sweden AB. Sydkorea har satt upp väl definierade mål för att minska energiförbrukningen i landet och de är därmed mycket intresserade av lösningar för förnybara energikällor. Sydkorea dominerar redan antalet installationer av bränslecellsenheter med hög räckviddsutgång i världen och denna ledande position stärktes ytterligare när världens största bränslecellspark, 59 MW, öppnade på Hwasang tidigt 2014.

Bränslecellsmarknaden i Sydkorea har utlösts av statliga subventioner under "1 miljon grön energihus projektet" av KEMCO (Korea Energy Management Corporation), och under 2015 -2020 väntas marknaden för fristående 5kW till 25kW bränslecellsystem växa snabbt. Detta är den viktigaste målgruppen för PowerCell Sweden AB och dess helt nya generation S2-stack med en skalbar uteffekt på mellan 5kW till 25kW.

I Sydkorea marknadsför både Hyundai och Kia Motor Group bränslecellsdrivna fordon på marknaden, vilket ytterligare kommer att stärka en solid kommersiell ökad efterfrågan på bränslecellsteknik.

- Vi har lärt oss att våra lösningar är mycket konkurrenskraftiga och matchar kraven bland sydkoreanska potentiella kunder i synnerhet, vilket tillåter oss att expandera vår verksamhet väsentligt. Med vår etablerade närvaro i Sydkorea visar vi på engagemang för den asiatiska marknaden och vi ser fram emot att växa verksamheten ytterligare i denna region, säger Magnus Henell, VD för PowerCell Sweden AB.

- 2015 kommer att bli startåret för PowerCells försäljning i regionen, då de flesta industriföretag har visat stort intresse för PowerCells teknologi och produkter. Vi avser att etablera partnerskap med viktiga industriella aktörer under 2015 för att öka PowerCells fotavtryck. Vi är ganska säkra på att vi kommer att vara en betydande aktör på den sydkoreanska bränslecellsmarknaden redan 2016, avslutar Daniel Han, VD för PowerCell Korea Co. Ltd. 
 

Göteborg, 2014-11-24

För mer information, vänligen kontakta
Magnus Henell
VD, PowerCell Sweden AB
Tel: +46 739 10 37 03
Email: [email protected]

PowerCell Korea Co. Ltd 
Försäljningskontor: 4F Haesung 1st Building, 
942 Daechi-dong, Gangnam-gu Seoul, 
S. Korea [135-845] 
Regionalt huvudkontor: PowerCell LAB,
22 Singseol 6Gil, Boryung City, Chungnam Province, 
S.Korea [745-31]

Daniel Han, Managing Director
Phone: +82 070 8742 3433
Email: [email protected]

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är ett ledande miljöteknikbolag som utvecklar miljövänliga elgeneratorer med unika bränsleceller och reformerteknologi som är lämplig för både existerande och framtida bränslesystem. PowerCell har utvecklat bränslecellsteknik i mer än ett decennium, och har fulländat en unik design som möjliggör produktion av en lätt, mångsidig och tillförlitlig kraftkälla för bil-, transport- och stationära applikationer. Genom att kombinera sin bränslecells- och reformerteknologi har Powercell utvecklat ett bränslecellssystem som omvandlar diesel till el på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, med minimala avgaser och tyst drift. Bränslecellssystemet är initialt anpassat som elkraftförsörjning inom telekomindustrin. PowerCell är en avknoppning från Volvokoncernen med målet att utveckla och producera miljövänliga kraftsystem baserade på en unik bränslecells- och reformerteknologi som matchar befintlig infrastruktur för bränsle. PowerCell är baserat i Göteborg och ägs av Volvo Group Venture Capital, Fouriertransform, Midroc New Technologies och Finindus. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission