Karin Lidén ny CFO på PowerCell Sweden AB

Karin Lidén har utsetts till ny CFO för PowerCell Sweden. Karin kommer närmast från rollen som corporate controller på Mölnlycke Health Care och ersätter Karin Nilsson som i mars i år lämnade rollen som CFO för att få ett bredare ansvar som vice vd för PowerCell Sweden. Karin Lidén kommer att ingå i ledningsgruppen och tillträder sin nya tjänst den 1 oktober i år.

Karin Lidén har arbetat inom finansfunktionen på Mölnlycke. Health Care sedan 2005 där hon haft ett flertal centrala roller, däribland som tillförordnad CFO. Karin är utbildad civilekonom med examen från Handelshögskolan i Stockholm. Som CFO kommer Karin Lidén bland annat att få brett ansvar för finansfunktionens olika uppgifter samt business control.

"Genom rekryteringen av Karin Lidén får vi inte bara en mycket kompetent ersättare får vår tidigare CFO utan också en person som tillför bolaget gedigen erfarenhet och kunskap inom controller-området, ett område som blir allt viktigare i takt med att PowerCell Sweden växer sin verksamhet", säger Richard Berkling, vd för PowerCell Sweden.  

Som CFO efterträder Karin Lidén Karin Nilsson som i mars i år lämnade rollen som CFO för att ta rollen som vice vd med ansvar för bland annat verksamhetsutveckling, strategiska partnerskap och hållbarhetsfrågor.

För mer information, vänligen kontakta:

Richard Berkling
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0) 31 720 36 20
Email: [email protected]

Om PowerCell Sweden AB (publ)

PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.

Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission